Infraestructures i serveis

ROSES

Afronten la transformació de l’entorn del cementiri en una gran àrea d’espais verds

A Roses acaben d’iniciar-se les obres del projecte que convertirà l’entorn dels equipaments fúnebres de la vila -cementiri i tanatori-, en una gran zona verda contínua de més de 4.000 m2 que donarà la volta a l’illa completa, mantenint l’olivar existent i potenciant-lo amb plantació de nou arbrat. La creació d’una rambla verda al carrer Pere III i la instal·lació de bancs i zones d’estada per al descans de vianants i veïns, completarà aquesta transformació que compta amb un pressupost de 373.924 euros.

El projecte incideix en una superfície d’un total de 4.216 m2, que sumen els espais que envolten tant el cementiri municipal com el tanatori, a l’illa formada pels carrers Josep Irla, Pere III, camí del Cementiri i carretera del Mas Oliva. Les obres que s’acaben d’iniciar reordenaran tot aquest espai dotant-lo de tres zones diferenciades segons la seva funció, però combinades de manera harmònica per donar continuïtat a tot el conjunt.

Per una banda, el camí del Cementiri incorporarà una vorera amb murs-bancs, que farà les funcions de passeig i que transcorrerà fins connectar i integrar-se amb l’olivar existent en la confluència amb el carrer Pere III. La zona verda de l’olivar es potenciarà amb la plantació de nou arbrat (til·lers, baladres, lledoner), que, sumat a la trentena d’oliveres existents actualment, crearan un gran parc on també s’instal·laran bancs.

Es preveu que les obres tinguin una durada de 6 mesos. Com a resultat final, el conjunt d’espais projectats dotaran d’un entorn harmoniós, verd i totalment connectat a tota l’illa, permetent el passeig de vianants i oferint-los espais de descans envoltats de vegetació i arbrat, on s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació al clima de la zona, la salubritat de les espècies i un baix consum d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA