Infraestructures i serveis

ROSES

Afronten la transformació de l’entorn del cementiri en una gran àrea d’espais verds

A Roses acaben d’iniciar-se les obres del projecte que convertirà l’entorn dels equipaments fúnebres de la vila -cementiri i tanatori-, en una gran zona verda contínua de més de 4.000 m2 que donarà la volta a l’illa completa, mantenint l’olivar existent i potenciant-lo amb plantació de nou arbrat. La creació d’una rambla verda al carrer Pere III i la instal·lació de bancs i zones d’estada per al descans de vianants i veïns, completarà aquesta transformació que compta amb un pressupost de 373.924 euros.

El projecte incideix en una superfície d’un total de 4.216 m2, que sumen els espais que envolten tant el cementiri municipal com el tanatori, a l’illa formada pels carrers Josep Irla, Pere III, camí del Cementiri i carretera del Mas Oliva. Les obres que s’acaben d’iniciar reordenaran tot aquest espai dotant-lo de tres zones diferenciades segons la seva funció, però combinades de manera harmònica per donar continuïtat a tot el conjunt.

Per una banda, el camí del Cementiri incorporarà una vorera amb murs-bancs, que farà les funcions de passeig i que transcorrerà fins connectar i integrar-se amb l’olivar existent en la confluència amb el carrer Pere III. La zona verda de l’olivar es potenciarà amb la plantació de nou arbrat (til·lers, baladres, lledoner), que, sumat a la trentena d’oliveres existents actualment, crearan un gran parc on també s’instal·laran bancs.

Es preveu que les obres tinguin una durada de 6 mesos. Com a resultat final, el conjunt d’espais projectats dotaran d’un entorn harmoniós, verd i totalment connectat a tota l’illa, permetent el passeig de vianants i oferint-los espais de descans envoltats de vegetació i arbrat, on s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació al clima de la zona, la salubritat de les espècies i un baix consum d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA