Infraestructures i serveis

L’ESCALA

Els veïns trien l’opció d’instal·lar una escultura en el giratori de la Platja

Els veïns i veïnes de l’Escala han triat l’opció d’instal·lar uns escultura a la votació del giratoria de la Platja. La proposta votada era la d’instal·lar-hi una escultura en referència a les arrels marineres del municipi i a la funció de port que havia tingut la zona de la Platja.

Més d’un miler de persones (1.007, concretament) han votat en aquesta consulta, en la qual la proposta de l’escultura s’ha endut el 48,5% dels vots (488) en un resultat força ajustat amb la segona opció més votada, la de tornar-hi a col·locar un arbre, amb un 45,7% (460 vots). La tercera opció era només enjardinar l’interior del giratori i ha obtingut un 5,9% (59 vots).

Un dels elements distintius de la darrera reforma del front marítim del nucli antic, a la zona est de la Platja, és un giratori amb funcions de banc circular i que al mig tenia un arbre de grans dimensions. Aquest arbre va morir l’any passat i des de fa uns mesos aquest giratori només té la funció de banc, sense cap element a l’interior d’aquest ampli espai. Això havia obert un debat sobre la conveniència de tornar a plantar-hi un arbre o d’optar per una altra solució, com una escultura que rememori la història de l’espai i del municipi. És per aquest motiu, que l’Ajuntament de l’Escala va decidit obrir una consulta per tal de copsar l’opinió dels escalencs i escalenques, la qual ha estat oberta les tres darreres setmanes i es va acabar diumenge.

“Estem satisfets de la participació que hi ha hagut, que ha estat molt més alta que en anteriors consultes fetes, com havien estat els pressupostos participatius o el mural de ca les Monges, cosa que demostra que aquest és un tema que genera molta expectativa”, remarca l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot