Infraestructures i serveis

La millora de l'N-260 entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll costarà 7,55 milions d’euros

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat un contracte de serveis per valor de 359.000 euros per a la redacció del projecte de condicionament del traçat de la carretera N-260 a Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. L’objectiu del contracte és desenvolupar al detall la definició de les variants de traçat en dos trams de la carretera, concretament entre els punts quilomètrics 104,3 a 104,9 i entre el 110,6 i 111,8, els quals són molt sinuosos i amb secció transversal reduïda. El pressupost estimat per l’execució de les obres és de 7,55 milions d’euros.

Entre els punts quilomètrics 104,3 i 104,9, que discorren paral·lelament pel riu Ter, el traçat està condicionat per l’existència d’un meandre al riu i per l’encreuament sobre el torrent de Clarà. Això provoca que el traçat sigui molt sinuós, segons es detalla en una nota informativa del ministeri, amb dues corbes de radi reduït. Els carrils de circulació tenen un ample de 3,2 metres i vorals d’1 metre. El que es planteja en aquest tram amb les obres de millora és construir una variant del traçat que permeti adaptar-lo a una velocitat de 50 km/h i ampliar-ne la secció transversal, de manera que es millori la seguretat de la via.

D’altra banda, entre els punts quilomètrics 110,6 i 111,8 de la carretera, que discorren entre el Serrat de la Reia, al seu marge dret, i les terrasses del Ter, al marge esquerre, el traçat actual també és sinuós, i està condicionat pel meandre del riu Ter amb corbes i contracorbes de radi reduït. De fet, la velocitat recomanada és de 40 km/h. Més enllà del traçat sinuós, la calçada té una amplada inferior a 7 metres i els vorals i bermes són reduïts o inexistents. El que es proposa en aquest cas per millorar el traçat actual és la construcció de dos viaductes de 105 metres de longitud que creuaran el riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva