Infraestructures i serveis

terres de l’ebre

La C-12 tindrà un tercer carril i una barrera central per reduir la sinistralitat

El govern destinarà 128 milions d’euros fins al 2030 en millores a la carretera C-12, en 86 quilòmetres entre Amposta i Lleida, que inclouen un tercer carril i una barrera central que ha de permetre millorar la seguretat de la via. L’any vinent ja començaran les obres en els dos primers trams, a les Terres de l’Ebre. El primer fa 8 quilòmetres, entre Amposta i Vinallop, mentre que el segon en fa 5, entre Tivissa i Móra la Nova. Més enllà de vertebrar el país, l’objectiu de la conselleria de Territori és posar fi a la sinistralitat en aquesta carretera, on de mitjana hi ha tres accidents mortals anuals.

En concret, la C-12 és una de les carreteres on s’aplicarà el programa 2+1, que consisteix a configurar tres carrils de circulació, de manera que el carril central es va alternant en un sentit i en l’altre amb l’objectiu d’habilitar trams d’avançament segurs per als vehicles. A més, s’implantarà una separació reforçada dels dos sentits de circulació per mitjà d’una barrera física de formigó, de senyalització horitzontal o d’elements d’abalisament. Tot plegat ha de permetre reduir els xocs frontals i els frontolaterals, els que provoquen més mortalitat.

“Actuarem en el 64% de la longitud de la C-12, on hi ha el 73% de l’accidentalitat. On podem incorporar el 2+1 ho fem amb la voluntat de reduir la mortalitat”, assegura la consellera Ester Capella. Segons recull l’ACN, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, considera que la connexió entre el Montsià i el Baix Ebre “és prioritària” i està “satisfet” pel fet de ser un dels municipis on començaran els treballs.

També a la C-12, Capella ha explicat que s’està executant la instal·lació de plaques fotovoltaiques que subministraran energia a les instal·lacions del túnel de Benifallet. Es tracta de setze panells que generaran un 40% de l’electricitat que es consumeix en aquest punt.

Tot plegat forma part del programa de transformació de la xarxa viària, que permetrà fer millores en 418 quilòmetres de vint carreteres, amb una inversió de 464 milions d’euros fins al 2030. “Preveiem evitar entre el 80% i el 100% dels accidents mortals en aquests trams”, afirma la consellera. Entre les vies on s’actuarà hi ha, a més de la C-12, la C-35, la C-15, la C-37 o la C-55.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona