Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Consignen els 4,8 milions necessaris per eliminar el pas a nivell en els propers quatre anys

Les tres institucions van signar el 2019 un conveni que vencia el 21 de novembre

Un dia abans, el govern espanyol donava l’aprovació per renovar-lo quatre anys més

Adif hi posarà 2,4 milions, la Generalitat, 1,4 i l’Ajuntament 968.000 euros per les expropiacions

L’Ajuntament de Flaçà , Adif i la Generalitat han consignat els 4,8 milions d’euros que costaran les obres per eliminar el pas a nivell que parteix el poble per la meitat, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Es tracta d’una obra reclamada des de fa anys i que serà una realitat en els propers quatre. Les tres institucions van signar el 2019 un conveni que vencia el passat 21 de novembre.

Un dia abans, el govern espanyol donava l’aprovació per renovar-lo quatre anys més i es va demanar a les parts consignar els diners que cadascuna d’elles ha d’aportar. Adif serà qui més diners hi destinarà amb 2,4 milions d’euros, la Generalitat posarà 1,4 milions d’euros mentre que l’Ajuntament es fa càrrec de 968.000 euros, corresponents a les expropiacions de terrenys.

Si res no es tórcer, en els propers anys el pas a nivell ferroviari de Flaçà serà història. El passat 20 de novembre el Consell de Ministres va signar l’acord per estendre quatre anys més el conveni entre Adif, l’Ajuntament i la Generalitat, per tal de fer efectiva una obra “necessària i determinant” per als veïns de la localitat gironina. Una pròrroga que va estar a punt de no tirar endavant i, en conseqüència, tot el projecte que ja està redactat. I és que a l’octubre de 2019, Adif, Generalitat i el consistori van signar el primer conveni per l’eliminació del pas a nivell. Durant aquest temps s’ha redactat el projecte, però calia una pròrroga que es va signar un dia abans que caduqués aquest conveni. “Ha estat a l’últim moment i ens hauria sabut molt greu perdre aquesta oportunitat”, afirma l’alcalde de Flaçà, Joan Adroher.

Finalment, però, es va firmar l’extensió del conveni i també la consignació dels diners que costa treure el pas a nivell. I així ho han fet les tres parts. Adif aportarà 2.420.000 euros, repartits a parts iguals entre aquest any i el que ve. Es tracta d’uns diners que consistiran bàsicament en la construcció de l’obra. La Generalitat, per la seva banda hi posarà 756.000 euros aquest 2023 i 696.000 més el 2024. Per la seva banda, l’Ajuntament de Flaçà ha consignat 968.000 euros que sortiran del romanent que té el consistori i que serviran per pagar les expropiacions que contempla el projecte.

L’alcalde de Flaçà, Joan Adroher, explica que el problema era de seguretat, ja que s’havien donat casos de persones que creuaven les vies quan estava la barrera abaixada. El motiu, assenyala Adroher, era que en ocasions s’ha d’esperar fins a 20 minuts per poder passar. Això passa quan dos trens creuen amb pocs minuts de diferència i des de Renfe mantenen les barreres a baix per evitar accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva