Infraestructures i serveis

El cementiri d’Olot amplia la sala d’actes

S’hi podrà encabir fins a 400 persones per a les cerimònies religioses i laiques

La capacitat de la sala de cerimònies adjunta al crematori del cementiri d’Olot s’ampliarà fins a poder encabir quatre-centes persones, d’acord amb el projecte que ha aprovat la junta de govern local en la seva última reunió. L’empresa Besora, concessionària del cementiri d’Olot, és la promotora d’aquest projecte d’ampliació que té un pressupost de 180.000 euros. Els treballs tindran una durada de sis mesos durant els quals es podran continuar utilitzant aquestes instal·lacions del cementiri de la ciutat.

En concret, els treballs preveuen l’enderroc del mur actual que tanca la sala de cerimònies i la reconstrucció del porxo per tal d’allargar el volum existent en sentit sud-est del carrer Macarnau. La reforma projectada seguirà l’estil i la línia de l’actual de les instal·lacions, amb parets d’obra, acabats remolinats, bigues de fusta i aïllaments així com fusta i plaques de pladur a la zona porxada. A més, també s’instal·larà un nou sistema de climatització i es redistribuirà la zona d’orador situant-la al final de la sala i els bancs, que s’ubicaran en sentit perpendicular a la façana principal, a diferència dels actuals, que estan ubicats en paral·lel. Amb aquests treballs, la sala de cerimònies comptarà amb una tercera part més d’aforament que l’actual fins a les quatre-centes persones esmentades.

La sala de cerimònies del cementiri d’Olot està en funcionament des de l’any 2004. Es va inaugurar coincidint amb la diada de Tots Sants, juntament amb el crematori que també s’hi va instal·lar per fer front a l’increment de la demanda d’aquests serveis funeraris a la ciutat i comarca. La sala està pensada per celebrar cerimònies de comiat, tant religioses com civils. Des de la seva obertura s’ha registrat un augment considerable d’actes, especialment durant l’època de covid. Del gener del 2005 a final del 2022, han estat gairebé 2.000 les cerimònies que s’hi han celebrat. L’any 2022, han estat 244 i han representat un 61,62 % de les realitzades a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt