Infraestructures i serveis

Gairebé 4.000 persones a la mostra sobre Susqueda

Gairebé 700 persones han visitat aquest any l’exposició sobre la història del complex hidroelèctric de Susqueda i el seu entorn, que es va inaugurar el març del 2018 dins dels actes de commemoració dels 50 anys de la presa i de l’embassament. La mostra, sitauda a la seva sala de columnes, està patrocinada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en col·laboració amb Enel Green Power (la branca d’energies renovables d’Endesa) i té com a objectiu compartir amb el visitant les peculiaritats d’aquesta singular infraestructura i la seva ubicació. Des que es va estrenar són gairebé 4.000 les persones que s’hi han endinsat.

L’exposició està dividida en cinc àmbits temàtics diferents (l’embassament de Susqueda, la construcció de la presa, els aprofitaments hidroelèctrics, el riu Ter, i el patrimoni del mateix riu: fauna i flora) a través de plafons que aglutinen fotografies, il·lustracions, gràfics i textos, i que conviden a fer un recorregut visual, còmode, intuïtiu i agradable per als visitants. Tot dins d’un espai amb un atractiu arquitectònic únic.

La mostra es complementa amb vint-i-tres peces del Fons Històric d’Endesa procedents de diverses centrals hidràuliques del territori (algunes de les antigues Hidro Empordà i HECSA), que representen l’evolució i la trajectòria tècnica d’aquest tipus d’infraestructures i testimonis material d’arqueologia industrial. Així, podrem trobar diferents quadres de comandament (de marbre i de pissarra), un regulador, un controlador, un reòstat (una resistència que pot variar el corrent d’un aparell), un para-llamps, un transformador d’oli, i diferents instruments de mesura com un decibel·límetre, un teodolit (mesura angles verticals i horitzontals), un fasímetre (mesura la diferència de fases entre dues magnituds elèctriques) i un paral·lelògraf (mesura paral·lels), entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona