Infraestructures i serveis

La Generalitat s’implica en la taula de l’aeroport de Girona

Amb la Diputació i diversos consistoris gironins, estan acabant de polir el conveni per a la creació de l’ens, que gestionarà una inversió inicial de tres milions d’euros el 2023 per captar noves línies

La Generalitat treballa amb la Diputació de Girona i diversos ajuntaments de la demarcació per acabar de definir el conveni que facilitarà la creació de la taula estratègica de l’aeroport de Girona-Costa Brava. L’ens comptarà amb un pressupost inicial d’uns tres milions d’euros que s’utilitzaran per promocionar la infraestructura i les comarques gironines, a més de la seva proximitat amb Barcelona i la connexió directa prevista amb la construcció de la futura estació del TAV. L’objectiu és aconseguir que hi operin noves companyies i la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, anuncia a l’agència ACN que suposarà un nou “model de governança territorial”, que deixarà enrere les accions que es feien fins ara des de l’AGi.

Aquesta entitat publicoprivada havia subvencionat aerolínies en funció del passatge que transportaven amb destinació o origen a l’aeroport gironí, i proporcionalment, pel major volum de vols, Ryanair històricament havia estat la gran beneficiària. Arran de la denúncia d’una altra aerolínia a Brussel·les, la Comissió Europea va posar-hi fre, amb l’obertura d’un expedient d’investigació que encara no s’ha resolt.

Accions de promoció

La nova política estratègica passarà més per campanyes de promoció i dinamització, i la negociació amb diferents aerolínies per fer-los veure els avantatges: en forma de taxes més econòmiques per l’ús de l’aeroport de Girona o el fet que les operacions d’aterratge i enlairament poden ser més àgils, de manera que les aeronaus passaran menys temps a terra i se’ls pot treure més rendiment.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, admet que el model s’inspira en la taula estratègica que ja està en marxa a l’aeroport de Reus, i que d’inici ja ha aconseguit que Vueling operi un vol amb París. La intenció és incrementar el nombre de connexions regulars amb algunes grans capitals europees.

LA XIFRA

3
milions
serà el pressupost inicial amb què la nova taula de l’aeroport dissenyarà accions promocionals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona