Infraestructures i serveis

El Port de la Selva i l’Escala tanquen el gros d’inversions portuàries a Girona per al bienni 2022-2023

Sumant-hi el milió i mig previst a Blanes, el paquet d’obres de Ports superarà els 2,4 milions a les comarques gironines

Potencien l’ús social de les instal·lacions

El pla d’inversions (PAIF) de Ports de la Generalitat per al bienni 2022-2023 a les comarques gironines va començar amb dues altres actuacions més modestes quant a pressupost, però cabdals per posar al dia els ports de l’Escala i el Port de la Selva, amb 852.000 euros que, en conjunt –sumant-hi les obres de Blanes–, eleven la inversió a uns 2,4 milions d’euros a la demarcació.

En el cas de la dàrsena escalenca, l’empresa pública va enllestir abans de l’estiu set actuacions centrades a promocionar-hi la nàutica popular. Així, a més d’intervenir per reduir l’agitació de les aigües a l’interior del port –també amb un muret per evitar l’entrada d’aigua en cas de temporal–, s’ha construït un moll d’espera sobre la base de restes d’estructures preexistents. Facilita la càrrega i descàrrega de petites embarcacions o centres de busseig, i es complementa amb noves passeres de fusta a l’inici de l’espigó de la Clota Petita.

Per completar els 550.000 euros d’inversions, s’hi va rehabilitar el tram final de l’espatller, s’han renovat els serveis d’enllumenat i aigua potable, i han col·locat plaques fotovoltaiques a les oficines del port, una petita instal·lació de 5,4 kW de potència que resol la demanda de l’edifici.

Passeig al Port de la Selva

Amb la mateixa voluntat de potenciar la nàutica popular, però també de garantir la passejada segura i el vessant turístic de les instal·lacions, les obres al Port de la Selva van permetre remodelar el passeig del Mil·lenari, de fusta, construït en dues fases i premi del Foment de les Arts i el Disseny (FAD). El primer tram (1990), que va des de l’ajuntament fins a la platja de Port Reig, i el segon tram (2004), que va des de Port Reig fins a les instal·lacions del Club Nàutic, van ser concebuts per l’equip d’arquitectes Carles Bosch i Joan Lluís Frigola, però calia reforçar tots els pilars al llarg dels gairebé 220 metres de longitud de la passera elevada i substituir les bigues i les jàsseres, ja que s’havien desgastat. L’actuació, amb 302.000 euros d’inversió, ha inclòs acabats amb pedra blanca decorativa i la instal·lació de punts d’abastament elèctric.

Entre els dos ports, l’empresa xifra en 380 els amarradors de nàutica popular en mans de propietaris d’embarcacions de fins a 7 metres d’eslora, en règim de concessió administrativa.

LES XIFRES

550.000
euros
ha invertit Ports a l’Escala per millorar zones de nàutica popular i protegir les embarcacions.
302.000
euros
ha costat la restauració del passeig del Mil·lenari al Port de la Selva, premi FAD ara fa 33 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona