Infraestructures i serveis

Bescanó aprova la revisió del projecte de la passarel·la

La pujada de preu dels materials fa incrementar el seu pressupost de construcció en més de mig milió d’euros

L’aportació que farà l’Ajuntament de Bescanó també augmenta fins a 320.000 euros

El ple de l’Ajuntament de Bescanó ha aprovat aquesta setmana la revisió del projecte de construcció de la passarel·la sobre el riu Ter entre el seu municipi i Sant Gregori, que va quedar aturat la tardor passada a causa de l’ increment desmesurat dels preus dels materials . Aquest contratemps va obligar els ajuntaments a buscar refinançament per al projecte, que inicialment tenia un pressupost de 894.174,26 euros. L’aportació inicial prevista pel consistori de Bescanó era de 560.000 euros, però a l’inici d’aquest mandat es va aconseguir reduir aquesta xifra fins als 150.000 euros.

El projecte de la passarel·la ja havia superat tots els tràmits administratius perquè poguessin començar les obres. Un cop adquirits els terrenys –actualment hi ha un passallís privat per on tradicionalment ha passat tothom–, l’increment dels preus dels materials, com a efecte secundari de la pandèmia i de la recuperació industrial, va obligar a ajornar el projecte i a replantejar-lo. En alguns casos, com és el de l’adquisició de l’acer, el costos es van disparar fins a un 80%. Amb aquest panorama, el cost final de la passarel·la serà d’1.462.328,67 euros, més de mig milió d’euros més dels previstos inicialment (568.154 euros). En conseqüència, l’aportació prevista per l’Ajuntament de Bescanó també augmenta i serà finalment de 315.565,94 euros, que seran finançats gràcies al fons Next Generation europeus i a una aportació extraordinària de la Diputació de Girona. El pagament es farà en tres anualitats: 120.636,02 euros el 2023 i 2024 i 74.293,90 euros el 2025.

Sant Gregori també portarà al ple del setembre l’aprovació del projecte. En el seu cas, amb una aportació de 305.563,25 euros, que inclou la construcció d’un camí, ja en territori de Sant Gregori, entre la passarel·la i la població. També farà el pagament en tres anualitats: 116.812,15 euros el 2024 i 2024 i 71.938,96 euros el 2025.

LA XIFRA

568.154
euros
de sobrecost tindrà el pressupost de la passera respecte de la previsió inicial per l’increment de preus.

Un projecte llargament reivindicat

La passarel·la sobre el riu Ter per unir els municipis de Bescanó i Sant Gregori ha estat un projecte llargament reivindicat pels veïns i els usuaris de les vies verdes. Històricament havia existit un transport amb barca que traslladava els veïns d’un costat a l’altre, però el 1974 va desaparèixer. Posteriorment una empresa d’àrid hi va construir un passallís privat, però es va convertir en una via molt utilitzada pels veïns dels dos municipis. El projecte de la passarel·la, que farà 135 metres, es va presentar el 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona