Infraestructures i serveis

Encarrilat el tramvia del Camp de Tarragona

El Departament de Territori preveu poder començar les obres a partir de l’any vinent

El projecte de tren tramvia del Camp de Tarragona agafa velocitat. Les obres començaran l’any vinent i la primera fase per unir Cambrils i Vila-seca tindrà un cost estimat de 150 milions d’euros. Més endavant, Vila-seca connectarà amb Tarragona i Reus, amb un traçat nou que no utilitzarà la línia ferroviària actual d’Adif. Aquest dilluns representants del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori van exposar als alcaldes de la regió el resultat de les al·legacions rebudes.

La Generalitat ha acceptat bona part de les reivindicacions que havien fet els ajuntaments. Així, el nou mitjà de transport funcionarà amb ample internacional, no utilitzarà les vies d’Adif i l’operador serà Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Alhora, als nuclis urbans no hi haurà catenàries, que quedaran únicament a les zones interurbanes, on els combois podran arribar aproximadament als 100 km/h.

En la primera fase, el recorregut entre Cambrils i Salou serà el mateix que seguia l’antiga línia ferroviària. A l’altura de l’estació de Salou - Port Aventura, el tren tramvia tindrà un traçat nou, que anirà fins a l’estació de tren de Vila-seca. Això permetrà connectar aquest nou servei amb la xarxa de rodalies ja existent. En tots els casos, quan les vies passin per l’interior de les ciutats quedaran integrades en la trama urbana i l’accés als vagons serà a peu pla. Hi haurà entre onze i dotze estacions.

El secretari general del Departament de Territori, Ricard Font, va exposar que la primera fase s’engegarà en les properes setmanes, quan es posi a licitació el projecte constructiu. “Durant el 2022 començarem la licitació dels tramvies i de la part de tallers”, va especificar Font. Aquests tallers se situaran a Vila-seca, que passarà a ser el nucli connector de la mobilitat al Camp de Tarragona, ja que també està previst que s’hi faci la futura estació intermodal de la regió.

La segona fase del projecte és la que ha d’unir Reus i Tarragona, passant per Vila-seca i el terme municipal de la Canonja. El recorregut encara no és clar, però els alcaldes aposten perquè sigui paral·lel a l’N-340, passant pels barris de Ponent i fins a la plaça Imperial Tàrraco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica el nombre de diagnòstics d’AOS severa en sis anys a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT