Infraestructures i serveis

El govern preveu invertir 97,39 milions a la demarcació

Destaquen la variant d’Anglès, les obres del Trueta, l’ampliació de l’hospital de Blanes i la millora de la C-66

La comarca que rebrà més inversió és el Gironès i la que en rebrà menys, el Baix Empordà

El pressupost que ahir va aprovar la Generalitat per al 2022 preveu destinar uns 97,39 milions d’euros en inversions a les comarques gironines, un 6,5% de les inversions d’arreu de Catalunya. La xifra pressupostada per al 2022 representa un petit increment respecte als comptes del 2020, que van ser de 96,13 milions d’euros, tot i que el total que la Generalitat va destinar finalment al territori va pujar a 118,2 milions. Dins del total no s’inclou, però, la comarca de la Cerdanya, ja que l’executiu la situa dins la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

La comarca on es preveu més inversió en el pressupost del 2022 a la demarcació de Girona és la del Gironès, amb 30,23 milions d’euros, i la comarca on se’n preveu menys és el Baix Empordà, amb 6,57 milions. La Selva serà la segona que rebrà més diners (17,99 milions d’euros), seguida de l’Alt Empordà (16,03 milions), el Pla de l’Estany (10,56 milions), el Ripollès (8,25 milions) i la Garrotxa (6,83 milions).

Entre les inversions previstes per a l’any vinent a la demarcació destaca la millora de la C-66 al pas pel Pla de l’Estany, unes obres que ja han començat. Les obres comprenen tots els trams que s’estenen entre Cornellà del Terri i Serinyà, i les diferents partides que s’hi destinen sumen una inversió de 7,15 milions d’euros.

L’altra carretera que també concentra inversió és la futura variant d’Anglès, que connectarà la C-63 amb l’N-141. El govern preveu destinar-hi 4,29 milions d’euros, als quals s’afegiran fins a 18 milions d’euros en els propers dos anys.

En educació, es preveu invertir 6,86 milions per a l’ampliació de l’escola El Gegant del Rec de Salt, 1,18 milions per ampliar i reformar l’institut Josep Brugulat de Banyoles, i 1,11 milions per a la nova escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla.

A l’Alt Empordà destaca els 2,92 milions d’euros que es destinaran a la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a la Jonquera. També destaquen els 1,64 milions per habilitar un aparcament per reordenar els accessos al Parc Natural del Cap de Creus i 2,50 milions per impulsar el centre de mercaderies del Far-Vilamalla.

Al Baix Empordà, es preveuen 2,52 milions per al reforç i eixamplament del pont de la C-252 sobre el riu Ter, entre Verges i Ultramort, i 933.100 euros per a la nova escola de Vall-llobrega.

A la Garrotxa, com a inversions destacades hi ha 1,48 milions d’euros per reordenar els aparcaments de l’àrea d’acollida Can Serra del Parc de la Zona Volcànica, 800.000 euros per ordenar els accessos i tancar perimetralment les grederes del Croscat i 1,36 milions per tirar endavant el sector d’activitats econòmiques al pla de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols.

Al Gironès, es destinaran 1,25 milions per condicionar la GI-634 entre Sant Julià de Ramis i Sant Jordi Desvalls; 504.900 euros per a les obres de la GI-633 a Medinyà, i 496.032 euros per millorar el ferm de la GI-531 al pas per Sant Gregori.

Al Ripollès, s’inclou una partida de 867.743 euros per a la millora de la seguretat i la reordenació d’accessos de la C-26 al pas per Ripoll. Però la inversió més destacada se l’endú l’estació de Vall de Núria, en què en total es destinen partides per valor de 5,71 milions, dels quals destaquen els 2,4 per als tallers d’explotació de Ribes de Freser.

A la Selva, s’inclouen 1,36 milions per al sanejament i depuració de Can Carbonell, a Caldes; 316.000 euros per a la millora de la intersecció entre la C-35 i la GI-552, a Riells i Viabrea, i 294.000 euros per a la millora de l’estació depuradora a la CIM la Selva.

El Trueta i l’hospital de Blanes

El projecte de pressupost de la Generalitat per a l’any vinent no concreta cap inversió específica per al nou Trueta. Com que fa relativament poc que s’ha decidit el seu emplaçament, ara la feina és sobretot planificar el projecte. Sí que es destinen inversions a l’actual Trueta. Són partides que sumen 6,2 milions d’euros. Entre altres, per a les obres d’ampliació del bloc quirúrgic i l’hospital de dia oncològic del centre sanitari.

També s’invertirà a l’hospital de Blanes. S’hi destinen 6,49 milions per ampliar el bloc quirúrgic. I en primària, es preveu invertir 564.406 euros per a la construcció d’un nou CAP a Hostalric, 462.000 euros per ampliar el CAP de l’Escala i 371.000 euros per al nou CAP al barri de Sant Miquel d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona