Infraestructures i serveis

Aena augura una pujada del preu dels vols al Prat

Lucena diu que l’aeroport se saturarà el 2025 i perdrà competitivitat

Artadi vol un DORA que preservi la llacuna

El president d’Aena, Maurici Lucena, va augurar ahir que l’aeroport del Prat quedarà saturat a partir del 2025 o el 2026 per la no ampliació i que això comportarà una pujada dels vols de les aerolínies que operen a l’aeròdrom. L’estancament de la capacitat farà impossible, segons va defensar, que s’incorporin més rutes, i això portarà a un augment dels preus per part de les línies aèries “per la regla de l’oferta i la demanda”. Perdrà també competitivitat, va alertar:

“Barcelona arribarà a un nivell proper a la saturació d’aquí a uns anys i haurà de fer front a la competència d’altres aeroports com per exemple els de Milà, Roma i Viena, i que han d’estar contents perquè tenen un competidor menys.”

Lucena va assegurar que la decisió de retirar la inversió al Prat del Document de Regulació Aeroportuària (DORA) és deguda a motivacions d’origen empresarial i no pas polítics. En una línia similar es va expressar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que va afirmar ahir que “mai hi ha hagut cap xantatge” al govern de la Generalitat amb l’ampliació de l’aeroport del Prat com ha defensat el president del govern, Pere Aragonès, sinó que l’objectiu, va dir, ha estat sempre tirar el projecte endavant. Els socialistes encara veuen possibilitats d’ampliar l’aeroport tal com estava previst, cosa que “depèn del govern”, segons el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa. El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va afirmar que “s’està perdent una oportunitat molt gran”.

Junts per Barcelona, per la seva banda, vol que el Consell de Ministres aprovi un DORA que inclogui l’ampliació de l’aeroport del Prat per fer un hub internacional tot preservant la llacuna de la Ricarda. La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, defensa aquesta opció per revertir, al seu judici, “el menyspreu del socialisme espanyol davant la infraestructura més important” de Catalunya i de Barcelona. “Volem fer possible la preservació del medi ambient i permetre el progrés econòmic”, va dir. La presidenta del grup defensarà aquesta proposició en la comissió d’Economia de la setmana que ve amb l’objectiu d’aconseguir el suport del consistori.

LA FRASE

Barcelona arribarà a un nivell proper a la saturació d’aquí a uns anys
Maurici Lucena
President d’Aena

Paluzie retreu la falta d’un projecte unitari

Redacció

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va lamentar ahir en una entrevista al diari Ara que el govern “ha caigut de quatre potes en el parany de l’Estat espanyol” pel que fa a l ’ampliació de l’aeroport. Va retreure a l’executiu que anés a les reunions sense un projecte propi, i va considerar que es tracta “d’un exemple del risc que té la negociació amb l’Estat quan no ets fort, quan no tens un projecte propi, sòlid i unitari de tot l’independentisme”. “He trobat a faltar que no hi hagués un projecte català; hem anat a la reunió i els altres tenien un projecte, i ara la ministra anuncia que ens deixem perdre 1.700 milions d’euros”, va criticar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp