Infraestructures

«El barri de Can Trias de Viladecavalls no podrà assumir tot el trànsit del quart cinturó»

Els primers perjudicats per la posada en marxa del quart cinturó seran els veïns del barri de Can Trias de Viladecavalls. El retard en la construcció de l'enllaç de la B-40 amb la C-16 provocarà que el barri s'ompli de vehicles que accedeixen o surten de la nova autovia. De fet, la situació és que una via urbana del municipi, la B-120, es convertirà en l'accés i la sortida del quart cinturó. Aquesta carretera té un revolt perillós, que els veïns reclamen que s'adeqüi.

Ahir es va fer una assemblea, en la qual hi va haver la presència de la diputada al Congrés dels Diputats Dolors Puig (PSC), el diputat al Parlament Josep Rull (CiU), el tinent d'alcalde Josep Faure (CiU) i el regidor Paco Vega (PVA). El president de l'associació de veïns, Manolo Sánchez, va ser taxatiu: «El barri de Can Trias no pot assumir tot el trànsit del quart cinturó.» Sánchez, que va retreure la deixadesa de l'alcaldessa, Regina Parellada, exigeix que els veïns formin una comissió de seguiment del protocol. La setmana que ve tindrà lloc una reunió amb els tècnics del Ministeri de Foment. En cas que les seves peticions no siguin satisfetes, Sánchez va advertir: «Enviarem el poble a la trinxera, ens mobilitzarem i, si cal, tallarem la carretera.»

Puig va avançar que, malgrat que estigui inaugurat, hi ha la possibilitat de demanar als tècnics del Ministeri de Foment que es restringeixi el trànsit al quart cinturó fins que el revolt de la B-120 estigui corregit.

Fins a 900.000 euros

L'Ajuntament de Viladecavalls i el Ministeri de Foment signaran avui un protocol en què l'Estat assumirà la responsabilitat de fer la urbanització de les plataformes del cobriment del quart cinturó pel barri de Can Trias. Segons el diputat al Congrés dels Diputats de CiU Pere Macias, que ha seguit de prop aquest tema, la dotació d'aquest conveni serà de fins a 900.000 euros per «convertir aquest descampat en un espai urbà com vol el barri». Macias va assenyalar que aquesta quantitat no serà suficient. Per això, s'ha inclòs una clàusula per la qual, si aquesta quantitat no fos suficient, podria haver-hi una continuació del protocol en funció de la disponibilitat pressupostària. Malgrat el dubte dels veïns, Faure va assegurar que l'alcaldessa, Regina Parellada, firmarà aquest protocol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA