El centre intermodal del Far eliminarà mil camions de les carreteres

Suposarà una inversió de 118 milions

Nadal va participar ahir en una sessió del cercle d'infraestructures a Girona, en què va parlar del futur centre intermodal de mercaderies d'el Far i Vilamalla, on coincidiran la línia ferroviària en ample ibèric i en ample internacional. Va defensar el corredor mediterrani ferroviari per a les mercaderies i va apostar per incrementar aquest trànsit, que ara mateix és només del 2% a Catalunya. Per això creu que el centre de l'Alt Empordà permetrà fer un pas endavant en aquest sentit, i per exemple calcula que dels onze mil camions que ara passen cada dia per la Jonquera, les mercaderies d'un miler es distribuiran en tren: «És un projecte estratègic que fa anys que preparem.» La Unió Europea ha donat 800.000 euros per redactar el projecte, i la Generalitat ha tramitat ja l'estudi informatiu i s'ha creat la societat entre Cimalsa i Ports de Barcelona per tirar-lo endavant. Hi cabran 300.000 contenidors i 300.000 vehicles, i l'objectiu és les obres es posin a licitació a finals de l'any que ve o començaments del 2012.

Vuit empreses al Logis

D'altra banda, el polígon del Logis Empordà, situat a continuació del centre intermodal de mercaderies, ja té per ara vuit empreses que han firmat el contracte per instal·lar-s'hi, amb una nau industrial a punt d'estar enllestida i una altra construint-se. Aquest polígon logístic ocuparà uns 550.000 metres quadrats, si bé la primera fase que s'està promovent actualment ocupa uns 200.000 m². Pel que fa a la terminal ferroviària, fabricants de cotxes de diverses marques ja s'hi han interessat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja