El Col·legi d'Enginyers de Camins diu que el tramvia per ara no és necessari

Creu que es pot planificar a mitjà termini, i que tècnicament no comportaria dificultats per fer-lo

Lluís creu que actualment hi ha altres necessitats més urgents per resoldre a les comarques gironines, i que l'ideal seria en primer lloc desenvolupar les obres que el govern català té previst fer: «La Generalitat ja ha fet una planificació a curt i mitjà termini, i potser primer es tractaria de fer aquestes obres i llavors veure com funcionen i com s'adapten a la mobilitat de la demarcació.» En aquest sentit, considera que, a més, hi ha obres que ara mateix no estan previstes i que potser serien més necessàries, com ara una ampliació o desdoblament de la C-65 entre Llagostera i Girona, un cop estan a punt de començar les obres de desdoblament entre Castell d'Aro i Palamós, que completaran aquesta part de l'anella de les Gavarres. «Com a element de planificació el tramvia està bé i entra en un model més sostenible, però cal pensar en un context global, i potser l'estudi hauria d'incloure una mobilitat més general», ha dit Lluís. A més, considera que la crisi econòmica fa que ara no sigui el moment més adequat per una obra d'aquest tipus: «ara mateix no és necessari, i hi ha altres prioritats», va afirmar. Finalment, considera que tècnicament seria una obra complexa, però que no tindria tantes dificultats com per exemple el pas del TAV pel centre de la ciutat de Girona.

ICV de Banyoles

El grup d'ICV a l'Ajuntament de Banyoles, a l'oposició, va qualificar ahir d'«inconcebibles» i «sorprenents» les declaracions a aquest diari del president del Consell del Pla de l'Estany i de l'alcalde de Banyoles, en què es mostraven escèptics respecte del projecte del tramvia perquè dubtaven de la seva viabilitat i perquè no és un equipament prioritari, respectivament. Per ICV és «decebedora» la manca de visió i planificació dels dirigents comarcals. A Girona, CiU, ICV, ERC i PP duien el projecte de tramvia al programa electoral i només el PSC n'era més reticent a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.