Societat

Joves d’un camp de treball recuperen la via verda de Linyola

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, va visitar ahir el camp de treball Lo Canalet de les Roquetes de Linyola (Pla d’Urgell), que aplega quinze joves d’entre 14 i 17 anys d’arreu de Catalunya. El projecte de voluntariat que duen a terme els joves participants consisteix en la millora de les rutes saludables, i també el manteniment de l’entorn de Linyola i la recuperació de la seva via verda. Els participants estan realitzant diverses intervencions a la séquia del poble i transformant els camins perquè tothom en pugui gaudir. Es tracta d’adaptar aquest espai perquè s’hi pugui circular tant en bicicleta com a peu i adaptar-lo i poder mantenir el circuit obert tot l’any. Els treballs se centren en la desforestació de tot aquest espai i la construcció d’un pont que permeti travessar la séquia per poder accedir al camí de Lleida, a més de la catalogació de la flora i la fauna mitjançant diverses tècniques.

Joventut impulsa aquest estiu 54 camps de treball a tot Catalunya, dels quals quinze són a comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran. En tots els camps participen en total 1.152 joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.