Societat

Èxit de la V Pujada a Sant Pere de Rodes

Hi van pujar 381 persones, que van sortir de nou pobles diferents

La Pujada a Sant Pere de Rodes va repetir l'èxit de participació en la seva cinquena edició amb 381 caminants que van pujar fins al monestir des dels nou pobles del cap de Creus. Més de 1.200 persones van gaudir dels actes organitzats al Conjunt Monumental, en una jornada de bon temps que va voler recordar els antics pelegrinatges que se celebraven fins a Sant Pere de Rodes.

A les 7 del matí arrencava la cinquena Pujada a Sant Pere de Rodes amb la sortida de caminants de Cadaqués i Roses. Unes hores més tard, es donava el tret de sortida de la resta de poblacions: Vilajuïga, Llançà, el Port de la Selva, Pau, la Selva de Mar, Palau-saverdera i la Vall de Santa Creu. Davant l'església de Santa Helena es va fer la rebuda dels participants, aquest any amb esmorzar per als inscrits i l'animació musical de Lo Sacaire del Llobregat.

El punt culminant de la diada va arribar amb la colla castellera dels Angelets del Vallespir, que van començar l'exhibició accedint a l'interior de Sant Pere de Rodes amb quatre pilars simultanis.

Cadascun dels quatre castells es van anar aixecant a la plaça del monestir, amb les dues torres medievals d'escenari. Ben a la vora es preparava la botifarrada popular, que va arrodonir el dia i va desbordar l'organització, ja que es van exhaurir els tiquets en poques hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia