Societat

medi ambient

Un informe del MIT i d'Harvard conclou que reobrir Castor suposaria un risc elevat de terratrèmols 

El ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital decideix no reobrir el magatzem, ja que no existeix certesa absoluta que no tornin a produir-se moviments sísmics

L'eventual represa de les operacions en el magatzem de gas de Castor, situat davant les costes de Vinaròs (Castelló) i del sud de Tarragona, suposaria un “risc elevat” de nous moviments sísmics, que podrien ser fins i tot de més magnitud que els registrats el 2013.

Aquesta és una de les conclusions de l'informe elaborat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i la Universitat de Harvard (MIT) sobre les causes dels sismes ocorreguts el 2013 i la seguretat del magatzem, que han presentat avui el secretari d'Estat d'Energia, Daniel Navia, i els professors Rubén Juanes (MIT) i John H. Shaw (Universitat de Harvard). 

L'informe conclou que la injecció de gas natural el 2013 en el magatzem subterrani de Castor va desestabilitzar la falla d'Amposta i altres ramificacions. 

En vista d'aquest informe, el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, ha decidit no reobrir el magatzem, ja que no existeix certesa absoluta que no tornin a produir-se moviments sísmics, ha explicat Navia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia