Societat

religions

Mossèn Taberner deixarà de ser el rector a Figueres

Mossèn Josep Taberner deixarà de ser el rector de l'església de Sant Pere de Figueres passat l'estiu, després de 14 anys assumint aquestes funcions. Ho ha anunciat als seus feligresos amb un escrit al Full Parroquial on explica que ha acordat amb el bisbe Francesc que, passat l'estiu, deixarà les tasques pastorals a Figueres.

A punt de complir 70 anys, Josep Taberner s'encarrega en el dia d'avui de cinc parròquies més de l'Alt Empordà a més de Sant Pere: Sagrada Família, Bon Pastor, Llers, Pont de Molins i Vilatenim. A Figueres, però, és més conegut com “en Taber”, una popularitat que s'ha guanyat per la seva constant implicació en la vida social i cultural de la ciutat. Ell mateix reivindica aquesta implicació, destacant que es considera especialment satisfet en el seu pas per Figueres d'haver pogut presidir la junta de la Fundació Sant Vicenç de Paül, i amb tot un gran equip haver fet possible el Projecte Ksameu i l'Alberg de Joventut Costa Brava a Llançà, i veure com les institucions han encarregat a la Fundació projectes de Garantia Juvenil i d'Invulnerables, amb el suport de la Fundació La Caixa. Tot i els seus 70 anys Josep Taberner ja avança, però, que no pensa jubilar-se en el sentit de quedar sense fer res, i que hi ha moltes maneres de continuar servint la seva vocació encara que deixi de ser rector. Entre altres activitats Taberner també és des del 2008 copresident del Col·loqui Europeu de Parròquies, un càrrec que també deixarà al mes de juliol a Barcelona coincidint amb el col·loqui d'aquest organisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia