Societat

Crida a Ginestar per la situació de la gossera

173 gossos i cinc gats. Són els animals que actualment viuen al refugi d'animals La Ginesta de Ginestar (Ribera d'Ebre) i que poden quedar sense menjar en breu per la situació límit que travessa.

Cada dia es necessiten prop d'un centenar de quilos de pinso per alimentar els animals. “Ens ajudaven a pagar el pinso i, de cop, en una setmana, ens hem trobat sense menjar”, assegura la responsable, Isabel Bellver.

En espera d'ajuts que puguin solucionar la problemàtica a curt termini, el refugi d'animals fa una crida a la col·laboració ciutadana, per a aportacions o per adoptar un dels gossos. Més de la meitat dels gossos del refugi sobrepassen els 8 anys. En adopció donen els que són més joves però només en cas d'assegurar-se que estaran bé a la nova llar.

El centre també reclama a les administracions locals més mesures per reduir el nombre d'abandonaments o, en cas que es produeixen, que tinguin conseqüències.

“Si cada consistori s'assegurés que els animals del seu terme porten el xip corresponent, hi hauria més control: en cas de pèrdua, es podria localitzar el propietari i, en cas d'abandonament, se'l podria castigar”, conclou Bellver.

Les protectores i associacions que treballen pels drets dels animals reiteren la necessitat de posar fre a l'abandonament continuat de gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia