Prohibit sortir a la terrassa

Una vintena de residents en un edifici de Badalona viuen amb «la insuportable» presència d'uns insectes que al vespre inunden balcons i terrasses. L'Ajuntament diu que fumigarà la zona

No és el primer estiu que hi han de conviure, però enguany, la presència d'aquests insectes ha superat totes les expectatives dels veïns d'un edifici situat al carrer Baldomer Solà de Badalona. Els residents del bloc voregen la trentena, i més d'una vintena es veuen directament afectats per una amenaça que, en les nits caloroses d'estiu, els obliguen a tancar-se dins de casa i a no poder sortir a la terrassa o a la galeria. «I no tots tenim aire condicionat», explica el marit de la Dolores González, una de les veïnes que, amb un esprai antimosquits a la mà, esta cansada d'haver-ne d'enretirar cada matí muntanyes d'exemplars morts que de nit fan del tendal del balcó el seu territori. «No són exactament un mosquit. S'assemblen més a les marietes, però no són vermelles sinó d'un color entre groguenc i verdós. A més, s'arrapen als cabells i amb prou feines ens les podem treure de sobre», diu la Mari Luz, una altra veïna del bloc, acompanyant les seves paraules amb evident cara de fàstic. D'altres residents del bloc encara van més enllà i asseguren que algun exemplar ha arribat a picar-los. Sigui veritat o no, l'incomoditat dels veïns per aquesta estranya però malauradament habitual presència és patent. «No podem treure el cap pel balcó ni sopar de nit al pati exterior ara que el temps t'ho permet», diu la Maria Jesús, la veïna que ha portat les queixes del veïnat a l'administració.

Volen que algú es faci càrrec de la neteja d'una illa d'arbres que hi ha entre el bloc i una nau de fusteria abandonada des de fa molts anys. Els veïns sospiten que aquest sigui el focus originari de la plaga i han exigit a l'Ajuntament que algú es faci càrrec de la neteja de la zona. Segons ells, l'administració local va comunicar-los que l'única sortida era la localització del propietari de l'espai per què fos ell qui apliqués la desinfecció pertinent. Tant els veïns com ICV-EUiA a Badalona consideren que la resposta de l'administració «no és l'adequada» i han exigit que, tenint en compte la urgència de la situació i la impossibilitat de trobar el propietari de la nau, caldria que l'Ajuntament desinfectés l'illa d'arbres i la nau de manera subsidiària. Fonts municipals, però, han assegurat que ja s'ha atès la reivindicació veïnal i que d'aquí poc es netejarà la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

El TSJC confirma 23 anys de presó per un home que va matar la dona al Prat de Llobregat

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona