Els experts adverteixen que la mosca negra no es podrà eradicar i s'estendrà a més llocs

Salut farà un registre de picades als municipis del Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès, juntament amb l'Agència de Protecció de la Salut al Camp de Tarragona i el CODE, han organitzat per avui una jornada formativa per a brigades municipals de la comarca sobre tractament i prevenció del mosquit tigre i la mosca negra. Aquest nou tipus de mosquit ja s'ha detectat a Torredembarra, Altafulla i Tarragona, mentre que la mosca negra ja està present als municipis situats a la vall del Francolí. «L'objectiu és aconseguir que totes les poblacions es coordinin a l'hora de fer els tractaments en el moment i forma correctes», va assenyalar ahir el president del consell, Eudald Roca.

Durant la jornada, que se celebrarà a la seu Departament de Salut a Tarragona, s'explicarà als assistents com detectar les larves d'aquests nous insectes i quin és el moment idoni per fer els tractaments. «Aquestes plagues no es podran eradicar, però sí que amb aquestes actuacions podem controlar-les de manera eficaç», va assenyalar Josep Caparrós, president del CODE, que assessora el consell comarcal. Un altre dels objectius és aconseguir un control «exhaustiu» dels punts on es localitzin larves d'aquests insectes.

Tant Caparrós com el director de l'Agència de Protecció de la Salut a Tarragona, Joan Guix, van valorar la importància d'una bona informació a la ciutadania perquè també contribueixin a controlar aquestes plagues.

Control dels casos

El Departament de Salut posarà en marxa un registre de picades als centres sanitaris dels municipis en què hi hagi presència de mosquit tigre o mosca negra. «La gent, però, ha de tenir molt clar que, tot i tenir unes picades molestes, cap d'aquests insectes transmet malalties en el nostre entorn, i que els tractaments que es faran no són tòxics ni per altres animals ni pels humans», va afirmar Guix. La Generalitat també ha fet arribar als municipis una ordenança perquè els Ajuntaments puguin controlar l'estat de salubritat de terrenys privats on es corre el risc que es reprodueixin aquests insectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona