Medi ambient

TARRAGONÈS

Tarragona, senyalitzada de punta a punta de terme

Dels 140 quilòmetres de camins i dreceres que hi ha a la ciutat, més de la meitat ja s'han recuperat i endreçat gràcies al projecte de l'anella verda

Tarragona ja té més de setanta quilòmetres de camins recuperats i senyalitzats. És, però, només la meitat d'un projecte que consisteix a donar ús i valor a la xarxa de més de 140 quilòmetres de camins i dreceres repartits al llarg de tot el terme i que formen part de l'anella verda de Tarragona. D'aquesta manera, es pot recórrer tota la ciutat des de la riba del Francolí fins a la del Gaià, a l'altre extrem de la ciutat, en una nova aposta de turisme que, de passada, permet conèixer la història del lloc on viu. La tasca ha estat complexa perquè abans de procedir a la senyalització i a la neteja de les vies, la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona (UMA) s'ha encarregat de completar tots els itineraris després que l'àrea de Territori va elaborar un catàleg aprofitant el nou pla urbanístic.

“És una xarxa de mobilitat lenta i dolça”, va explicar Rafel López-Monné, director de l'empresa Traces, encarregada del projecte, cofinançat pel fons feder de la UE. Aquesta primera actuació ha consistit bàsicament a fer visibles els camins que fan d'enllaç amb altres vies i que estan repartits per tot el terme municipal. D'entre els itineraris n'hi ha que són rutes pedestres, n'hi ha de BTT, a cavall i en bicicleta. Les motos i els quads, a priori, també hi podran circular.

Per tots els racons d'interès

La xarxa arriba fins al nucli de Ferran, passant pel pont del Diable, el Mèdol, els dos espais d'interès natural de la desembocadura del Gaià i del Bosc de la Marquesa, arribant a Tamarit i tornant pel litoral fins al viver. Des d'aquí, dibuixa un altre itinerari cap a ponent fins a Bonavista, aprofitant al màxim els espais verds existents. A més dels senyals col·locats als camins, s'han instal·lat 4 cartells informatius a l'accés al riu per Torres Jordi, a l'accés al parc del Francolí baixant del riu des de Sant Salvador, al pont del Diable i al Fortí de la Reina. Aquest projecte, juntament amb el Jardí Romàntic del pont del Diable, forma part del pla director d'espais verds elaborat per la conselleria de Medi Ambient i que s'inclou en una de les accions de l'Agenda 21 aprovada el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.