Medi ambient

ASCÓ

La candidatura al magatzem de residus nuclears

La Cambra de Reus reitera que Ascó és la millor opció

La UGT de l'Ebre també lamentaria que l'MTC es fes a Zarra i critica la candidatura del territori a reserva de la biosfera perquè és massa proteccionista i no aportaria gens de projecció industrial

La Cambra de Comerç de Reus va reiterar ahir la seua aposta en ferm perquè el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears s'instal·li a Ascó, municipi que pertany al seu àmbit cameral. A través d'un comunicat, la Cambra de Reus afirma que Ascó és “la millor candidatura” des del punt de vista tècnic, tot i l'informe interministerial que ha deixat la població valenciana de Zarra en primera posició. Així, la Cambra de Reus recorda que en la seua àrea d'influència ja hi ha tres centrals nuclears i una quarta de desmantellada, i que Ascó té connexions viàries i ferroviàries, a més del suport dels “representants econòmics, empresarials, sindicals i de col·legis professionals de tot Catalunya”. Uns punts a favor que la candidatura de Zarra no té, segons la Cambra de Reus, que qualifica de “perversa” la terminologia dels grups i plataformes contraris a l'MTC, “parlant a tothora de cementiri nuclear”.

Per la seua banda, el secretari general de la UGT de les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, també va tornar a defensar la candidatura d'Ascó. “Que l'MTC no s'instal·le a la Ribera no és una bona notícia per a les Terres de l'Ebre: Ascó continuarà sent igual de nuclear i estarà estigmatitzat igualment, però no es crearan llocs de treball ni es farà recerca científica”, va assenyalar Miró. A més, va criticar la candidatura perquè les Terres de l'Ebre puguin ser declarades reserva de la biosfera per la Unesco. “La superprotecció del territori no ens aportarà gens de projecció industrial”, va advertir el secretari general de la UGT a l'Ebre.

LA XIFRA

1.200
llocs de treball
són els que generaria l'MTC a la Ribera, segons els càlculs de la Cambra de Comerç de Reus.

LA FRASE

He estat l'única que hi ha donat suport; tant de bo la decisió de divendres sigui Ascó i no València
Alícia Sánchez-Camacho
Presidenta del PP de Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.