Medi ambient

GIRONA

Impulsen la creació de zones humides temporals a les Deveses d’en Bru

La iniciativa és fruit d’una col·laboració entre el Consorci del Ter i l’empresa Nestle

Està previst desenvolupar durant aquest 2024 més de 700 m2 de noves basses temporals

L’empresa Nestlé col·labora amb el Consorci del Ter en el foment de la biodiversitat del riu Ter i la conservació del medi natural. Fruit d’aquesta col·laboració és l’impuls que portarà la creació i millora de les zones humides de les “Deveses d’en Bru”, hábitat d’anfibis, rèptils i invertebrats autòctons, situat entre el riu Ter i la zona de Domeny de Baix. Aquest espai fluvial de gran interés ecològic, paisatgístic i florístic està, a més, situat als voltants de la fàbrica de cafè de Nestlé de Girona. Les “Deveses d’en Bru” són un espai fluvial integrat a la xarxa Natura 2000, principal instrument de conservació de la naturalesa a la Unió Europea.

El projecte contempla a més de la creació de zones húmides temporals, la recuperació d’hàbitats potencials i la millora ecològica en base a la dinàmica hidrològica de l’espai.Amb la finalitat de contribuir a l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, està previst desenvolupar durant aquest 2024 més de 700 m2 de noves basses temporals, mentre que el 2025 es durà a terme la millora ambiental de 5.000 m2 de zones húmedes existents. A més, s’implementaran solucions basades en la naturalesa que contribueixen a la reducció de situacions de risc d’inundacions de les zones urbanes i periurbanes. Amb totes aquestes actuacions, pretenen potenciar les poblacions d’anfibis, rèptils i invertebrats autòctons, afavorint la biodiversitat de la zona.

Segons el responsable de sostenibilitat de Nestlé España, Jordi Aycart, per a la companyia d’alimentació, “les persones estan al centre de les seves accions climàtiques. És per això que Nestlé ha decidit col·laborar amb una entitat de gran rellevància i molt activa en el territori com és el Consorci del Ter. Així, “seguint la política de responsabilitat social corporativa de l’empresa i amb la finalitat de reforçar el seu compromís amb la protecció de la biodiversitat, amb aquesta col·laboració”, Nestlé accelera la posada en marxa d’iniciatives a favor del medi ambient, contribuint al desenvolupament i preservació. dels recursos naturals, a la vegada que crea valor per a la societat”.

El president del Consorci del Ter, Arnau Rovira, per la seva banda,explica que el Consorci gestiona 8 espais emblemàtics del riu Ter, més de 200 hectàrees, on es porta a terme una gestió activa per millorar els ecosistemes, els boscos de ribera i les comunitats de flora i fauna existents, i en alguns d’ells, a més, se produir l’ordenació de l’espai públic amb itineraris de descobriment. El espai de las ‘Deveses d’en Bru’ és uno de ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA