Medi ambient

La CUP es posiciona en contra de l’obertura de nous pous a la zona dels Aiguamolls

Els independentistes es sumen a l’oposició a la recuperació i obertura de nous pous a l’aqüífer FluviàMuga

El passat dilluns 19 de febrer, el conseller comarcal i regidor a Castelló d’Empúries, Jaume Mach, el diputat provincial Jordi Casas i el diputat al parlament Dani Cornellà van assistir a la concentració a les Closes d’en Planes a Castelló d’Empúries per mostrar la seva oposició i preocupació respecte a la posada en funcionament de pous per abastir els pobles costaners.

La formació es suma, doncs, a les proclames fetes per la IAEDEN Costa Brava i la Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de la Plana del Litoral de la Muga (CUAPLM), la convocant de la protesta, destacant que la sobreexplotació dels aqüífers pot causar una greu salinització d’aquests i de terres de conreu en un entorn molt vulnerable i que ja va resultar greument afectat fa dècades.

En el ple monogràfic sobre canvi climàtic i sequera celebrat aquesta setmana al Parlament, la CUP va presentar diverses propostes destinades a abordar aquesta problemàtica.

“S’ha demanat l’aplicació del principi de precaució en els pous on l’extracció de l’aigua pugui incrementar la salinització i s’ha proposat suspendre’n el funcionament fins que es realitzi un informe d’impacte ambiental exhaustiu”, manifesten. El diputat Dani Cornellà hi ha destacat “l’extrema urgència” d’aplicar la normativa pertinent i posar en marxa els mecanismes de recuperació i regeneració dels aqüífers, posant els mitjans necessaris a l’ACA, amb l’objectiu de garantir les inspeccions regulars i un seguiment efectiu per prevenir abocaments il·legals.

Finalment, els cupaires també han subratllat la necessitat d’executar obres de millora en les depuradores de l’ACA ubicades en comarques on els aqüífers es troben salinitzats o contaminats, amb la finalitat de regenerar l’aigua i restablir la salut d’aquests recursos hídrics tan essencials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona