Medi ambient

MEDI AMBIENT

Apressen l’ACA perquè faci via amb el terciari de l’EDAR de l’Alt Maresme

Reunió intensa la d’aquest migdia a la seu del Consell Comarcal del Maresme entre els alcaldes del territori i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) , Samuel Reyes. La trobada ha servit d’una banda per tractar de forma individual la problemàtica particular de diferents municipis i, de l’altra, també de forma conjunta per resoldre alguns dels nombrosos dubtes que encara genera l’aplicació del nou estat d’emergència per sequera. En concret, i segons fonts presents a la reunió, s’ha tractat l’abast de les ordenances, i del règim sancionador que porten incorporat, que molts dels municipis ja han començat a aprovar i a aplicar.

En aquest sentit, un dels aspectes on s’ha insistit per part dels representats dels governs locals ha estat la d’informar de forma precisa i entenedora del límit real sobre el topall de litres d’aigua que cada ciutadà pot consumir diàriament. Malgrat que es parla de 200 litres per habitant i dia, el càlcul no representa el consum màxim a nivell de domicili, sinó que és un càlcul de tot el que es gasta en un municipi, dividit pels habitants que té. Un consum que inclou també el que fan empreses i comerços. Això comporta que a nivell domèstic el topall és molt menor, es parla d’entre 80 i 90 litres. També s’ha informat els alcaldes sobre l’aplicació de plans d’estalvi, dels quals es faran sessions explicatives properament i de la necessitat d’aclarir als propietaris de piscines que no les poden tenir plenes, encara que les hagin omplert abans del decret i en facin un manteniment reomplint l’aigua que s’evapori.

Tot i això, l’aspecte cabdal que se li ha traslladat al director general de l’ACA ha estat la demanda que l’organisme tramiti d’urgència els permisos i projectes necessaris perquè l’EDAR de l’Alt Maresme pugui començar les obres de construcció del terciari que permetria recarregar l’aqüífer de la Tordera a partir d’aigua tractada a la depuradora. El projecte ja està inclòs en l’actual cicle de planificació del 2022 al 2027 amb una partida de 100.000 euros per fer l’estudi previ. La proposta inclou explorar la recàrrega de l’aqüífer, destinar l’aigua regenerada per altres usos i dissenyar el traçat de la xarxa per al transport de l’aigua regenerada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat