Medi ambient

LA JONQUERA

La xarxa de distribució d’aigua millora la seva eficiència fins a un 82%

Des que l’octubre del 2022 La Jonquera va entrar en alerta per sequera hidrològica, l’Ajuntament ha aplicat diferents mesures per tal de complir amb la normativa del Pla Especial de Sequera, per reduir el consum d’aigua del municipi i vetllar per la preservació d’aquest recurs.

Un dels marcs d’actuació ha estat en la xarxa de distribució de l’aigua, per tal d’assegurar el seu correcte funcionament. En aquest sentit, les diferents intervencions han permès que l’eficiència de la xarxa d’aigua augmenti en 10 punts en menys de tres anys, situant-se l’exercici 2023 en un rendiment del 82’2%. Uns alts nivells d’eficiència que, d’altra banda, són superiors a les mitjanes de Catalunya, Espanya i Europa, que ronden el 75%, i que evidencien el compromís del consistori davant la situació excepcional per sequera al territori.

Els nivells alts d’eficiència s’han assolit gràcies amb accions com la substitució de canonades antigues de fibrociment per canonades de PVC i de connexió de diferents zones en xarxa, en una actuació que va tenir un cost total d’un milió d’euros, D’aquesta manera, es millora la salubritat i la qualitat de l’aigua i s’eviten les pèrdues, filtracions i trencaments per envelliment de les canonades.

Una altra acció destacada que té com a objectiu reduir les fuites d’aigua és la sol·licitud de subvencions per la realització d’actuacions per la millora i renovació de les xarxes de subministrament d’aigua en baixa i per la millora de la digitalització dels sistemes de gestió de l’aigua urbana. En aquest cas, l’Ajuntament va presentar quatre projectes per un import de prop mig milió d’euros a l’Agència Catalana de l’Aigua, organisme que atorga els ajuts.

“Continuarem treballant per mantenir aquest alt nivell d’eficiència i explorar noves oportunitatsper millorar encara més la nostra infraestructura hídrica. Agraïm a tots els qui han contribuït a la millora i esperem seguir avançant cap a una gestió més sostenible de l’aigua a La Jonquera”, explica al respecte el regidor de Medi Ambient, Jordi Picornell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins