Medi ambient

Regne Unit

El jutge absol Greta Thunberg i quatre ecologistes més de l’acusació de desordres públics

Un jutge del Regne Unit ha retirat aquest divendres els càrrecs de desordres públics contra Greta Thunberg i quatre ecologistes més detinguts quan participaven en una protesta contra els combustibles fòssils a Londres el passat 17 d’octubre.

La policia va arrestar van passar l’activista climàtica sueca, de 21 anys, i els seus companys quan es manifestaven davant un cèntric hotel de la capital britànica on se celebrava un fòrum d’alts directius de corporacions energètiques, com British Petroleum (BP). La policia els va acusar de provocar desordres públics per bloquejar els accessos a l’hotel i negar-se a acatar les ordres dels agents.

Després d’escoltar les dues parts ahir i avui, el jutge del Magistrat de Magistrats de Westminster John Law ha desestimat el cas en considerar que els policies “van imposar mesures no raonables” perquè els ecologistes poguessin seguir les indicacions. Law ha optat per retirar els càrrecs en considerar que estan “tan poc clars que són il·legals”. Segons ell, els activistes que no van acatar les directrius policials no van cometre “cap delicte” per la poca claredat amb que es van donar les ordre.

A més, ha trobat “bastant cridaner” que no hi hagués testimonis per part de ningú dins de l’hotel, on hi havia unes mil persones, i “tampoc evidència que es produïssin interferències en els serveis d’emergència”.

La defensa ha argumentat precisament que les ordres proporcionades no eren “clares” i que els policies no havien estat específics en les seves “comunicacions”. A més, l’advocat Rad Chada ha indicat que els policies desplegats no van donar prou temps perquè abandonessin la zona i els manifestants “no sabien ni podien saber què és el que podien o no podien fer”.

Després de la vista, Chada ha declarat que “els càrrecs han estat justament desestimats perquè les condicions imposades per la policia no estaven clares, eren incertes i il·legals”. L’advocat ha denunciat que l’actuació policial va “interferir de manera desproporcionada en la llibertat d’expressió” dels manifestants. Chada ha assenyalat que el govern britànic “hauria de deixar de portar a judici activistes pacífics” i dedicar-se a “trobar maneres d’eradicar la crisi climàtica”.

“Nosaltres no hauríem de ser aquí, al tribunal. Hi haurien d’estar els criminals climàtics que continuen amb els seus negocis com sempre i destruint aquest planeta”, ha afegit un dels activistes absolts, Christofer Kebborn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona