Medi ambient

FIGUERES

Impulsa, la fira dedicada al canvi energètic, reuneix 40 expositors

Figueres organitza la Fira Impulsa, dedicada al canvi energètic que es farà del 29 de febrer al 3 de març. Se’n fa càrrec l’Ajuntament de Figueres, amb el suport de l’Institut Català de l’Energia, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La previsió és que hi hagi 40 expositors i l’objectiu és que la fira serveixi per ordenar els conceptes de transició energètica a la població i oferir-los totes les opcions que hi ha al mercat per caminar cap aquest camí. La fira tindrà una carpa de 1.600 metres quadrats i una zona d’exposició exterior amb 5.000 metres quadrats més. La intenció és que en aquest segon espai hi hagi vehicles elèctrics i híbrids exposats.

La fira Impulsa es concentrarà en tres àmbits concrets: les energies renovables, l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible. En el primer apartat, es vol posar sobre la taula tots els tipus d’energies verdes com ara la geotèrmia, el biogàs, la biomassa, la fotovoltaica, l’eòlica, l’hidroelèctrica i la mareomotriu, entre d’altres. El públic podrà conèixer com funciona cada una d’elles i com es poden implementar a nivell particular o empresarial aquestes fonts d’energia.

També fixarà la mirada en l’eficiència energètica per evitar el malbaratament. Per això s’explicarà com aïllar millor les cases o quins són els electrodomèstics que redueixen més el consum de llum. En l’apartat de la mobilitat sostenible, la fira ha previst un espai d’exposició de 5.000 m2 a l’exterior. En ell, les empreses podran presentar els nous models de vehicles elèctrics i híbrids.

En el recinte, situat a la zona firal, també hi haurà una zona de conferències, una altra de trobada empresarial i un espai d’oci amb foodtrucks i demostracions. El Centre Integrat Ferran Sunyer també participarà en aquest esdeveniment i a les sales de conferència es faran ponències i presentacions durant els dies que duri l’Impulsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona