Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els pagesos reclamen que l’estació d’aigua regenerada de l’EDAR de Reus tingui caràcter d’urgència

Clam del sector agrícola perquè la Generalitat apliqui caràcter d’urgència a les obres de construcció de l’estació d’aigua regenerada de l’EDAR de Reus. La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha fet un manifest, obert al suport de tota la ciutadania, en el qual recorden la greu situació per la qual passa l’agricultura com a conseqüència de l’extrema sequera “que fa que no puguem regar els camps que han donat fruits i verdures d’excepcional qualitat”. El manifest, que ja han signat més de 30 entitats del territori, rebla que “la mateixa administració no és conscient de la magnitud del problema ni la gravetat de la situació”. “Fa anys que lluitem per aconseguir aquesta aigua davant l’administració de la Generalitat, l’ACA i al departament d’Agricultura”, continua el text. El text detalla: “els hem demanat la construcció de les obres pendents per a la reutilització dels 6 milions de m³ que Reus aboca al barranc i es perden. I no hi ha manera que aquesta obra tingui caràcter d’urgència, mentre veiem com es moren els arbres i es perden collites”.

Per aquest motiu, des de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyas es demana “que s’acceleri la tramitació de tota la documentació necessària per a la posada en marxa de l’obra a causa de la situació d’excepcionalitat del moment i l’agilitat dels tràmits per declarar que sigui una obra d’urgència”. Així mateix, sol·licita “a les cooperatives, empreses, sindicats, denominacions d’origen, gremis empresarials, entitats culturals i esportives i a tota la societat de les nostres comarques suport per signar el manifest en aquest moment excepcional que desgraciadament vivim”.

El comunicat arriba poques setmanes després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) publiqués la licitació de la redacció del projecte a l’EDAR de Reus. L’import de la licitació és de 181.638 euros i segons va explicar el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, el període de licitació acabarà a finals de gener. A aquest termini caldrà afegir el temps de redacció del projecte serà de catorze mesos. Així, fins que entri en servei caldran “dos anys o dos anys i mig”, va avançar. Fa dos anys, quan es va començar a parlar de la iniciativa el cost s’estimava en 28 milions d’euros, però amb l’encariment dels preus per la guerra d’Ucraïna el delegat del govern no es va aventurar a fer una estimació de quin seria finalment el cost real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins