Medi ambient

MEDI AMBIENT

Terrassa encarrega a una empresa externa com millorar el servei municipal de neteja

Amb un infrainversió admesa des de fa dècades –ja a principis dels 2000– pels diferents governs municipals i sent una de els principals queixes dels baròmetres ciutadans, l’executiu format per Tot per Terrassa, ERC i Junts ha informat avui als grups de l’oposició que enguany contractarà una empresa externa especialitzada per analitzar el funcionament de l’empresa municipal de neteja Eco Equip SAM i definir les actuacions a dur a terme per tal de millorar la seva organització i processos.

Aquesta és la iniciativa que ha anunciat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, i que és una de les recomanacions d’accions inclosa en els resultats de l’informe de l’auditoria per al compliment del contracte programa entre Eco Equip i el consistori que va encarregar el mandat passat. L’anunci es produeix també en un any en el que, com han fet altres municipis vallesans, els ciutadans pagaran dues vegades una taxa de residus. Una d’elles per la recollida en si que gestionarà l’ajuntament i una altra al Consell Comarcal del Vallès Occidental pel tractament de les deixalles en un model semblant al que ja fa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Cardona ha justificat la contractació de l’empresa externa perquè “és necessari comptar amb l’expertesa d’una empresa externa que ens ajudi a definir les actuacions a fer per avançar en aquesta millora”, mentre que l’auditoria també recomana la implantació d’un sistema de gestió digital a Eco-Equip que permeti fer una planificació ordenada, un seguiment acurat dels serveis prestats i les incidències, i l’avaluació dels rendiments dels diferents serveis i planificar rutes., a més d’incrementar perfils de personal tècnic.

El consistori incorpora al pressupost d’enguany una partida de 118.000 euros pere fer totes aquestes millores i afegeix 164.000 euros més pel reforç de personal tecnificat dins de la plantilla que, entre d’altres qüestions, haurà de millorar els nivells d’absentisme laboral.

A tot això s’hi afegeix uns nivells de recollida selectiva que no arriben al 50% previst al pla local de residus del 2018-2030, ja que ara està al 44,65%, i un alentiment de qualsevol iniciativa per canviar o combinar diferents models de recollida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses