Medi ambient

MEDI AMBIENT

Sabadell redueix el consum municipal d’aigua el 34% i se situa per sota de límit fixat pel govern

A l’espera que el govern decreti les mesures per aplicar la fase d’emergència, en nivell 1 per sequera, l’ajuntament de Sabadell, després e reunir-se el comitè operatiu de sequera, ha posat de relleu que “ha fet els deures” aplicant mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que han permès reduir el consum municipal d’aigua 33,84% en un any, segons explicava l’alcaldessa Marta Farrés.

Segons els consistori, en el darrer any les actuacions impulsades han aconseguit reduir la dotació d’aigua de la ciutat un 5,23%, situant-la en 161 litres per habitant i dia, una quantitat per sota del límit fixat per la Generalitat tant en fase de preemergència com d’emergència en nivell 1. En el primer cas la limitació per habitant i dia s’ha fixat en 210 litres i en la segona en els 200 litres. La reducció del consum d’aigua potable en l’últim any ascendeix a 0,5 hm3, (un 1,31%), equivalent al consum anual de 15.000 habitants de Sabadell o el consum mensual de 100.000 veïns i veïnes de la ciutat.

L’alcaldessa té previst tornar a demanar al govern de la Generalitat que els deixi obrir les piscines municipals aquest estiu un cop demostrat que “és compatible amb reduir el consum”, en declaracions que recull el Diari de Sabadell. L’alcaldessa també descartava de moment aplicar talls en els subministre a la ciutat o reduir la pressió de l’aigua com està estudiant i aplicant en fase de proves la veïna ciutat de Terrassa.

El consistori també destaca la reducció d’un 7,75% de l’aigua no registrada, gràcies a la tasca efectuada en el projecte de col·laboració publicoprivada Biotop entre Aigües de Sabadell i l’ajuntament, una iniciativa amb l’objectiu de millorar les estacions depuradores del municipi i fer més eficient la xarxa d’abastament municipal, detectant i reparant qualsevol fuita oculta al subsòl.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses