Medi ambient

SEQUERA

Begur presenta al·legacions a la sanció de l’ACA

L’Ajuntament de Begur ha fet públic avui que presenta al·legacions a la sanció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per haver superat la dotació màxima de consum d’aigua per l’abastament de la població durant el mes de setembre.

Des de l’ajuntament, a través d’un comunicat, s’explica que estan compromesos “des del primer dia” amb la conscienciació sobre l’estalvi d’aigua i detallen acutauacions que, al seu parer, ho certifica. En primer lloc parlen dels “múltiples bans d’alcaldia i publicacions als canals de comunicació municipals informant els veïns i veïnes de les mesures i consells antisequera”. Es refereixen també a “les reunions informatives amb diferents barris i sectors per sensibilitzar sobre la situació de sequera i les mesures que calia adoptar per a l’estalvi d’aigua”. Parlen així mateix de “les comunicacions a tots els usuaris (veïns i veïnes a títol individual o activitats econòmiques) que superen la dotació màxima” i de “’obertura de procediments sancionadors als infractors (actualment s’estan tramitant més de 65 expedients)”.

També exposen en el comunicat que Begur “ha estat pioner en la posada en marxa d’un seguit de mesures per a fomentar l’estalvi d’aigua i evitar els consums excessius dels usuaris”. En concret, es refereixen a l’elaboració d’una ordenança específica d’estalvi d’aigua, que al proper mes de gener es durà al ple municipal per a la seva aprovació inicial; de la instal·lació de limitadors als usuaris amb consums excessius; de la modificació de l’estudi de tarifes per a la prestació del servei d’abastament domiciliari d’aigua i de la modificació del contracte de subministrament d’aigua potable, incorporant a la plantilla un tècnic i dos operaris amb caràcter urgent i extraordinari, amb l’objectiu que es dediquin exclusivament a resoldre problemes de la xarxa.

“L’ajuntament està efectuant des de l’any 2019 una forta inversió per millorar la xarxa arterial i de distribució de l’aigua, i també ha confeccionat el Pla Director d’Abastament d’Aigua Potable, que preveu inversions fins als 13.000.000 euros”, detallen en el comunicat.

Finalment manifesten que el “nivell de consum d’aigua és una responsabilitat de totes aquelles persones que viuen i treballen a Begur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins