Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’ACA restituïrà l’entorn fluvial d’un tram del riu la Muga a Pont de Molins

L’actuació es durà a terme en l’entorn de l’antic molí de Can Sagrera, amb l’objectiu de millorar la connectivitat fluvial

Els treballs seran finançats amb els fons Next Generation i compten amb un pressupost de licitació de 219.396 euros

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat l’execució dels treballs encaminats a la restauració fluvial del riu la Muga, concretament en l’entorn de l’antic molí de Can Sagrera, dins del terme municipal de Pont de Molins amb l’objectiu de millorar la connectivitat fluvial d’aquest tram.

Els treballs, que estan contemplats en la planificació hidrològica, seran finançats amb els fons Next Generation de la Unió Europea i formen part del pla d’actuacions de protecció i adaptació al risc d’inundació i integració ambiental en nuclis urbans. Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació de 219.396 euros i preveu una sèrie d’actuacions a l’assut de l’antic molí de Can Sagrera (de 4 metres d’altura i 46 metres d’amplada) i la captació d’aigua del pou d’abastament que s’alimenta de la làmina creada per l’assut, el canal de derivació i les estructures que el conformen, tot l’espai fluvial del riu que no té connectivitat i la zona de bosc que es troba entre el canal de derivació i el riu Muga.

Els treballs preveuen una millora de la connectivitat a través de la construcció d’un canal lateral, que utilitzarà una part del canal de derivació existent, per a la seva construcció que pugui superar les dues barreres existents en l’àmbit, l’assut de l’antic molí i la resclosa dels regants, mantenint així les dues infraestructures i millorant globalment la connectivitat fluvial. D’aquesta manera, amb la construcció d’un únic pas per salvar les dues barreres, s’aconsegueix un important estalvi d’esforç i energia per als peixos, en comparació amb remuntar dos passos seguits en un tram tant curt de riu.

Aquest canal ha de simular una petita llera natural, per tant s’evitarà construir un canal de formigó llis i s’empraran materials que permetin un tractament irregular de les superfícies amb la incorporació de roques i còdols.

Recuperacó ambiental

L’entorn fluvial està caracteritzat per albereda i pollancreda amb lliri pudent i altres boscos de ribera amb força vegetació arbustiva. Un cop acabats els treballs es farà una neteja i aclarida selectiva d’espècies al·lòctones a retirar i netejar i recollida de brossa al llarg de l’àmbit de l’actuació que no hagi estat afectat per les esbrossades realitzades en els treballs previs. Finalment, es plantaran les especies de bosc de ribera d’estrat herbaci, arbustiu i arbori pròpies d’aquest ecosistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA