Medi ambient

MEDI AMBIENT

Traslladen els 78 gossos de criadors il·legals de Vilopriu a protectores

Ho gestiona el Consell Comarcal del Baix Empordà

La Guàrdia Civil va desmantellar la setmana passada una xarxa que venia els cadells per internet

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha gestionat el trasllat dels 78 gossos comissats a la xarxa de criadors il·legals de Vilopriu i Sant Jordi Desvalls a diverses protectores catalanes.

L’operació es va dur a terme la setmana passada amb el desmantellament dels criadors, tot i que la investigació va començar el mes de març quan agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la comandància de Girona van rebre una denúncia perquè el grup estava fent servir el número de nucli zoològic sense consentiment i de manera fraudulenta per vendre gossos a través de pàgines web.

A partir d’aquí, els agents van començar a investigar i van descobrir que al darrere hi havia diferents criadors il·legals. Aquest grup, format per tres persones, llogava finques rústiques a Vilopriu i a Sant Jordi Desvalls, importava gossos de l’Europa de l’Est i els obligaven a criar quants més cops millor. Per fer les transaccions i no aixecar sospites, utilitzaven línies de telèfon que anaven a nom d’antics treballadors.

Els investigats sobreexplotaven sexualment els gossos adults, perquè tinguessin diverses cadellades anuals. Després, es dedicaven a oferir les cries per internet. Les venien directament als compradors o bé mitjançant botigues d’animals.

Quan la Guàrdia Civil va entrar a les diferents finques, va veure com els gossos malvivien en condicions pèssimes. Perquè les instal·lacions eren deficients i els cadells no tenien les garanties mínimes d’higiene i salubritat.

El servei de recollida i acollida d’animals abandonats que realitza l’Associació Protectora d’Animals Rodamón, mitjançant contracte amb el Consell Comarcal, ha assumit la gestió dels gossos més vulnerables, mentre que altres han estat distribuïts entre la protectora Noa de Girona, el Bú Bup Parc de la Bisbal d’Empordà que gestiona la fundació Altarriba i la protectora de Tarragona.

Entre els exemplars, hi ha havia gossos de races Pinscher, Bichon Maltès, Jacks Russell, Pomerània, Llaurador Retriever, Dog de Bordeus, American Bully, Carlí, Shiba Inu, Pastor Alemany, i d’altres de creuats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins