Medi ambient

Un tornado, mànegues i més de 70 litres acumulats a les Terres de l’Ebre per les pluges intenses

Protecció Civil manté el pla Inuncat perquè les precipitacions s’allargaran fins diumenge al migdia

S’activa el pla Vencat per previsió de fort vent al litoral central i sud

La gota freda que ha afectat la Península Ibèrica i que ha provocat tempestes intenses, sobretot a les comarques del sud de Catalunya, ha deixat episodis violents, com la formació d’un tornado a Camarles , al Baix Ebre, i diverses mànegues que s’han deixat veure aquest dissabte al matí a les Terres de l’Ebre. Les pluges intenses han deixat més de 70 litres per metre quadrat al Massís dels Ports i quantitats que feia mesos que no es registraven, per exemple, més de 55 litres per metre quadrat a Mas de Barberans, 50 l/m2 a Gandesa o 43 l/m2 a Ulldecona. La previsió és que les tempestes s’allarguin fins aquest diumenge al migdia.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per pluja intensa i temps violent sobretot a les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès i amb menys intensitat a a la resta de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. Les pluges, segons l’última actualització feta aquest dissabte a la tarda, també pot arribar a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La previsió de pluges intenses ha provocat la suspensió de les activitats previstes en diverses festes majors, com per exemple, a Tortosa, on l’Ajuntament ha suspèn, ajornat o reubicat alguns actes davant la previsió de pluges torrencials, amb la possibilitat de que se superin els 40 litres per metres quadrat en 30 minuts. Entre els actes destacats suspensos ha estat la diada castellera i l’ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta.

Els Bombers han atès durant la tarda d’aquest dissabte una quinzena d’incidències relacionades amb les pluges i el vent, cap d’elles greu, com per exemple reitrar una branca caiguda a una urbanització de Pineda de Mar.

La Generalitat manté activada l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat perquè les prediccions és que les pluges s’allarguin fins diumenge al migdia, amb risc de pluges intenses al Barcelonès

Alerta per fort vent

Per aquest diumenge, Protecció Civil ha activat el el pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat) per la previsió de fortes ratxes del Maresme a les Terres de l’Ebre i també al centre i oest del país. Les comarques on s’espera un vent més intens són el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès. També s’hi espera fort onatge.

Castelló

La depressió aïllada a nivells alts (DANA) ha impactat el País Valencià, sobretot a les comarques de Castelló, on s’han acumulat més de 100 litres per metre quadrat i s’han produït diverses inundacions per acumulació d’aigua. A Borriana s’ha pogut veure un fibló o mànega dins del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins