Medi ambient

onADA DE CALOR

Màxim històric de calor a l’Ebre i en agost a Barcelona

L’observatori ebrenc registrava ahir 43,6°C, la més alta en 118 anys mentre que la capital catalana superava amb 38,8°C el seu rècord en un mes d’agost

El pic de l’onada de calor que vivia aquest dimecres el país s’ha tancat amb el rècord històric de temperatura (43,6°C) a l’Observatori de l’Ebre en 118 anys i també amb el registra màxim de calor (38,8°C) de l’Observatori Fabra de Barcelona en un mes d’agost en 110 anys –a la capital catalana es tracta de la segona temperatura més alta de la història per darrere dels 39,8°C del 6 de juliol del 1982. Altres estacions amb 20 anys de dades que superaven ahir tots els registres eren Aldover (43,4°C), Benissanet (42,9°C), Espolla (42,4°C), Castelló d’Empúries (40°C), la Bisbal del Penedès (39,7°C), Sant Martí Sarroca (39,3°C) i Viladecans (39,1°C). També les mínimes de dimecres eren les més altes de tota la sèrie en 15 de 115 estacions meteorològiques de la xarxa XEMA.

Avui, en una nova nit roent, Barcelona no ha baixat dels 28°C. Les màximes diürnes no arriben de moment als 41°C –al migdia les més altes eren els 40,6°C de Vinebre o els 40,4°C de Tàrrega. La temperatura es normalitza dissabte entre els 29 i els 34°C de màxima i cauran les primeres precipitacions a Pirineu i Prepirineu que poden afectar altres punts del país. Diumenge la pluja pot arribar arreu del país amb xàfecs, que poden ser forts en alguns punts deixant entre 50 i 60 l/m² i la temperatura baixarà força, segons el Meteocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva