Medi ambient

Girona redueix un 10,9% el consum d’aigua durant el juny

S’han gastat a la ciutat 675.837 m³ d’aigua, mentre que el juny de l’any anterior se’n van gastar 758.819 m³

La ciutat de Girona ha experimentat una reducció del 10,9% en el consum d’aigua aquest mes de juny en comparació amb l’any passat. L’Ajuntament de Girona ha implementat accions d’estalvi d’aigua amb la col·laboració de la comunitat i enguany s’han gastat a la ciutat 675.837 m³ d’aigua; mentre que el juny de l’any anterior se’n van gastar 758.819 m³. Tot i això, les reserves d’aigua continuen disminuint als embassaments, i és essencial que es mantinguin i intensifiquin les mesures d’estalvi per fer front a aquesta situació de sequera excepcional, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat.

Per tal de complir amb aquest propòsit, l’Ajuntament de Girona imposa mesures estrictes per controlar i restringir l’ús d’aigua; per això, durant aquesta setmana, l’Ajuntament enviarà una carta a la població sobre les limitacions en l’ús d’aigua davant l’escenari de sequera. D’aquesta manera, es prohibeix regar zones verdes i jardins, incloent-hi l’ús d’aigua de pou, així com l’ompliment de piscines privades individuals o unifamiliars.

El consistori també està imposant limitacions en altres àmbits, com la neteja de vehicles, carrers i mobiliari, i ha prohibit l’ús d’aigua per eliminar pols i per omplir fonts ornamentals o llacs artificials. En el cas de les granges, l’ús d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable està limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i la neteja dels animals, així com per netejar el recinte. A més, es recorda que l’incompliment d’aquestes normes pot resultar en sancions.

Per abordar la situació, l’Ajuntament aconsella diferents maneres de reduir el consum d’aigua, com utilitzar programes d’estalvi en rentadores i rentavaixelles, disminuir el temps de dutxa i tancar l’aixeta mentre s’ensabona o es raspalla les dents; regar les plantes en horaris específics; o revisar les aixetes i canonades per evitar les fuites, i instal·lar difusors estalviadors a les aixetes.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’han pres mesures d’estalvi com l’ús d’aigua regenerada de la depuradora per netejar els carrers i la via pública, i l’ús d’aigua del freàtic per regar els jardins. També s’han tancat les fonts ornamentals i no s’ha emplenat el llac del parc del Migdia. A més, s’han dut a terme campanyes d’estalvi d’aigua a través de la web i les xarxes socials del consistori, i es va enviar una carta sobre les restriccions d’aigua als grans consumidors (principalment activitats com centres sanitaris, fàbriques, escoles i hotels que acumulen un consum de més de 3.000 m³/any).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS