Medi ambient

onada de calor

Nits tòrrides, pics de 41 °C i espais naturals tancats per alt risc d’incendi

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu per a aquest dimecres un nou augment de temperatura d’entre 1 i 2 °C que pot arribar a pics superiors als 41 °C, mentre que la nit tornarà a ser tòrrida o tropical a bona part del país, sobretot a la costa i el prelitoral, on la xafogor s’afegeix a l’alta temperatura.

La costa i el prelitoral central de Catalunya van viure ahir la segona nit tòrrida junt amb punts de l’interior i de Ponent. Barcelona (27,8 °C) i Badalona (27,4 °C) van registrar les temperatures mínimes més altes però també Vilanova de Meià (26,9 °C) i Portbou (25,9 °C) van superar el llindar tèrmic de nit tòrrida (25 °C), mentre que la major part de la resta del país va tenir una nit tropical (+20 °C). El termòmetre només va baixar per sota dels 20 °C al Pirineu i punts del Prepirineu, les muntanyes de Prades i comarques gironines.

La calor va tornar ahir a ser molt alta a partir de migdia. A dos quarts de deu del matí ja es van recollir valors superiors als 33 °C a Riudecanyes i Sant Martí de Riucorb i als 32 °C en molts punts del Camp de Tarragona, la Segarra, l’Urgell i el Penedès. A dos quarts de cinc de la tarda ja se superaven els 41 °C a Castellnou de Seana, Vinebre, Artés, Seròs, Alcarràs, Lleida, Organyà i Ascó. A la tarda tornaven xàfecs i tempestes al Pirineu i el Prepirineu, d’intensitat moderada i local.

Per altra banda, Protecció Civil no descarta ampliar els pròxims dies a Montserrat i el Montseny la prohibició d’accedir a parcs naturals que ja està vigent al Montmell-Marmellar, els Ports, el Garraf, el Montsant, el Montsec i la Baronia de Rialb. La subdirectora del servei, Imma Solé, va dir a Catalunya Ràdio que la mesura pretén evitar l’encesa de focs en aquests espais amb un alt risc d’incendi per la sequera persistent i l’onada de calor, que el SMC preveu que s’allargui fins divendres. Ahir l’Ajuntament de Girona va restringir l’accés a les Gavarres als residents al massís.

Per altra banda, molts casals, centres cívics i biblioteques de Barcelona que funcionen com a refugi climàtic estan tancats a l’agost coincidint amb aquesta onada de calor, segons denuncien usuaris a l’ACN.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/11-mediambient/2325799-de-nou-cap-als-40-c-despres-d-una-segona-nit-torrida.html

2325799

Es dispara el preu de la llum

El preu de la llum pujarà avui, dimecres, un 12% fins a assolir els 135 euros el megawatt hora, el preu més alt assolit des de l’hivern, concretament al març. Tot i l’augment, l’electricitat continuarà sent lleugerament més barata que l’estiu del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona