Medi ambient

Medi ambient

Els Bombers confien donar per controlat l’incendi de Portbou dilluns si el vent no el fa créixer

Mantindran una trentena de dotacions terrestres treballant tota la nit perquè el perímetre no avanci

El foc va registrar petites represes durant la matinada passada

Els Bombers confien que podran donar per controlat l’incendi de Portbou i Colera aquest dilluns si la tramuntana no el fa créixer durant la nit. El cap de l’Àrea de Gestió de la Regió d’Emergències Girona, Miquel València ho ha explicat a la premsa des del centre de comandament de Colera. València ha assenyalat que mantindran “tota la nit” la trentena de dotacions terrestres que hi ha a la zona els quals estan combatent el foc sense mitjans aeris a causa de la tramuntana. “A l’espera de l’evolució d’aquesta nit, demà ens plantejarem el canvi de fase de l’incendi”, que es troba estabilitzat, ha destacat.

Tot i que el límit de l’incendi està estabilitzat, ha insistit, no ha descartat que “pugui créixer amb aquest vent”, per la qual cosa els esforços dels Bombers se centren ara mateix a fer “tasques de revisió constant del perímetre”. De fet, aquest diumenge hi ha hagut petites revifades atiades per la tramuntana. Els Agents Rurals calculen que el foc ha afectat unes 573 hectàrees, 387 de les quals a Colera i 185 a Portbou. 550 són de superfície forestal, 16 d’agrícola i 6 d’urbana.

Tot i que la nit ha estat relativament tranquil·la durant els treballs d’extinció de l’incendi iniciat divendres a Portbou, que ha afectat un altre municipi de l’Alt Empordà, Colera, i que ja ha estat estabilitzat, els Bombers de la Generalitat han continuat remullant tot el perímetre afectat pel foc, que ha registrat petites represes durant la matinada. Així ho ha indicat un comunicat del cos, que durant la jornada d’avui diumenge preveu que hi treballin 19 dotacions terrestres, de les quals 14 són d’aigua, i 2 mitjans aeris, un helicòpter de comandament i un altre de bombarder. Amb tot, els mitjans aeris estan pendents de l’evolució de la força del vent que pot dificultar o impedir la seva actuació. De moment, s’han aixecat els confinaments a Portbou i Colera i s’han recuperat els subministraments de llum i aigua que havien quedat tallats.

Segons dades dels Agents Rurals l’incendi ha cremat 573 hectàrees. Les represes de la nit s’han vist atiades pel fort vent, que segons les estacions meteorològiques de la zona, ha arribat a registrar ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. Tot i això la humitat relativa s’ha recuperat bé. Al llarg de la jornada d’avui, i segons el servei Meteorològic de Catalunya, s’espera que la tramuntana es reforci entre el migdia i el vespre.

En aquests moments els Bombers es concentren en el flanc esquerre, on s’ha trobat una petita represa que està essent atacada i reduïda pels Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA