Medi ambient

medi ambient

Acusen l’administració de fer ull clucs amb Fluvià Marina

La IAEDEN estudia portar “la inoperència i la deixadesa” de les administracions a Fiscalia

L’entitat conservacionista diu que el càmping de caravanes, el cobrament per aparcar i la guingueta són “activitats sense llicència”

L’IAEDEN-Salvem l’Empordà i la plataforma ciutadana Grup en Defensa de la Gola del Fluvià asseguren a través d’un comunicat que la situació de Fluvià Marina Sant Pere Pescador és “insostenible”. “Estem acabant d’estudiar de portar la inoperància i deixadesa per part de les administracions a la Fiscalia. Ja n’hi ha prou”, manifesten des de l’entitat conservacionista.

A l’estiu del 2021 la IAEDEN va presentar la primera denúncia per activitats il·legals a la desembocadura del riu Fluvià, a Sant Pere Pescador. En aquest cas va ser pel tancament del camí del Joncar, de titularitat pública, i pel cobrament per aparcar a la zona, a més de la col·locació d’una sèrie d’infraestructures (tanca i caseta de cobrament) “sense cap tipus de llicència”. “Des de llavors, cap de les administracions ha fet res per aturar totes aquestes actuacions per part del promotor i propietari dels terrenys”, asseguren des de la IAEDEN.

L’entitat conservacionista assegura que en els últims mesos ha treballat “amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador i els diferents departaments de la Generalitat per aconseguir una actuació consensuada i que posi fi a les repetides agressions i activitats que es duen fent en els últims anys. La idea era “buscar una solució definitiva per un bolet urbanístic que va quedar del que havia de ser una Empuriabrava 2.0”.

“Malgrat les repetides reunions mantingudes -continuen- amb les diferents administracions implicades, no hem aconseguit cap avançament en una situació il·legal que dura des de fa dos anys. Fins i tot algunes d’elles no han contestat a cap dels requeriments, peticions i denúncies fetes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins