Medi ambient

Ecologistes en Acció posa bandera negra a l’urbanisme “descontrolat” de Begur i al Golf de Roses

Els parc eòlics marins al Golf de Roses i l’urbanisme “descontrolat” de Begur han rebut banderes negres en l’informe anual d’Ecologistes en Acció que analitza 8.000 quilòmetres del litoral de tot l’Estat, segons informa l’Acn. El document que Ecologistes en Acció ha presentat aquets dimecres, denuncia el que considera “casos flagrants de contaminació i mala gestió ambiental”. Com a novetat, aquest any també s’hi ha tingut en compte la proliferació de platges canines designades sense una avaluació prèvia d’impacte ambiental

Pel que fa al Golf de Roses, ha recordat que el passat mes de febrer el govern espanyol va donar llum verda al Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim que regularà les zones de la costa en què podran instal·lar-se parcs eòlics marins. L’entitat ha lamentat que el Golf de Roses s’hagi inclòs en aquest llistat, ja que és un espai natural destacat per a Catalunya que, entre d’altres, conté cales d’alt valor paisatgístic, es una reserva de pesca sostenible i acull nombrosos processos migratoris de cetacis i aus.

A la demarcació de Girona, també s’ha concedit una bandera negra, en aquest cas per mala gestió, a les platges de Begur. Ecologistes en Acció ha exposat el “descontrolat” urbanisme al qual s’està sotmetent la zona i ha lamentat que els governs locals “estiguin apostant pel ciment i permetent que s’edifiquin urbanitzacions que provoquen una pressió enorme en l’entorn natural, la biodiversitat i els recursos hídrics escassos”. Aquesta és una problemàtica que han denunciat diverses entitats ecologistes com SOS Costa Brava o Salvem la Costa de Begur. Dos dels projectes que estan al punt de mira dels ecologistes són la urbanització de la pedrera de S’Antiga i la nova promoció Jardins de Sa Riera Living.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA