Medi ambient

Demanen l’aturada de la planta de Rubau a Girona

Ecologistes en Acció i l’ANG alerten de les molèsties als veïns de Sarrià

L’empresa diu que té els permisos que cal

Ecologistes en Acció i l’Associació de Naturalistes de Girona han demanat al jutjat que suspengui cautelarment i de manera “immediata” part de l’activitat de Construccions Rubau SA a la planta de Girona. Segons informa l’ACN, les dues entitats exerceixen l’acusació popular en una causa que investiga el jutjat d’instrucció número 3 per possibles delictes contra el medi ambient. En un comunicat, denuncien que l’empresa fabrica aglomerat asfàltic i formigó sense haver rebut l’autorització ambiental, i que els sorolls afecten de ple veïns de Sarrià de Ter propers a la planta. També demanen al jutjat que obri una peça separada per un possible delicte de prevaricació ambiental contra els funcionaris de l’Ajuntament de Girona que haurien d’haver supervisat l’activitat.

Rubau SA ha emès un comunicat després de l’anunci dels ecologistes en què assegura que l’empresa “sempre ha treballat amb les llicències requerides per la seva activitat”, i que també s’ha mostrat “sempre proactiva en matèria de compliment normatiu”. Particularment, en allò que fa referència a la legislació ambiental, “duent a terme no tan sols les actuacions que li resulten exigibles, sinó implementant constantment mesures de prevenció i millora”. Pel que fa referència a les autoritzacions, l’empresa assegura que “sempre” ha tramitat “de manera transparent” totes les requerides per a les seves instal·lacions. “Tot i aquest compliment de la normativa, Rubau continuarà controlant la seva activitat per garantir el benestar de Girona i Sarrià de Ter”, explica al comunicat. I precisa que, de fet, les mesures de “prevenció i millora” que porta “constantment a terme” demostren la seva “responsabilitat i compromís amb el medi ambient”, fet que li ha valgut “nombrosos reconeixements nacionals i internacionals”.

Uns fets que s’originen el 2019

L’origen de la causa judicial és una denúncia que l’any 2019 les dues entitats, conjuntament amb la Plataforma Ciutadana Prou de Sarrià de Ter, van presentar davant la fiscalia de Medi Ambient. A la denúncia, demanaven que s’investiguessin tres empreses per emetre emissions que serien superiors als nivells permesos per les autoritzacions ambientals, i que afectarien el medi ambient i la salut de la població. Les tres empreses, en concret, eren Papelera de Sarrià SL (propietat del Grup Hinojosa), Construccions Rubau SA i Cal Industrial SL. Les tres entitats denunciants sostenien que podrien haver comès delictes contra el medi ambient per contaminació acústica, hídrica, odorífera i d’emissió de partícules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona