Medi ambient

Contractaran ramats per fer prevenció d’incendis en les zones de major risc i afavorir la biodiversitat

És una de les 69 mesures incloses en el nou Pla de Ramaderia Extensiva de Catalunya d’Acció Climàtica amb l’horitzó 2030

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha presentat aquest dimecres el Pla de Ramaderia Extensiva de Catalunya, que inclou 69 accions a desenvolupar fins al 2030. Una de les mesures destacades és el finançament de ramats que pasturin al bosc i facin, d’una banda, tasques de prevenció d’incendis i, de l’altra, contribueixin a mantenir els ecosistemes i afavorir la biodiversitat. Aquestes feines substituiran treballs que, fins ara, es feien de forma mecànica. Jordà ha destacat que aquesta acció permetrà “fixar gent al territori, que els ramaders puguin guanyar-se la vida i mantenir una biodiversitat viva i activa”. Les bases de la convocatòria han d’estar llestes abans de la propera campanya de prevenció d’incendis.

Fomentar models per potenciar els serveis ambientals que genera la ramaderia extensiva és un dels objectius que persegueix el Pla Estratègic de la Ramaderia Extensiva a Catalunya que s’ha presentat aquest dimecres a les Llosses. La consellera Teresa Jordà ha posat en valor els beneficis territorials i de sostenibilitat ambiental que té la ramaderia extensiva i ha assegurat que té un “paper extremadament significatiu com a activitat socioeconòmica i com a vertebradora d’un territori que aporta serveis alimentaris, ecosistèmics i de prevenció d’incendis”.

Jordà ha exposat que la ramaderia extensiva travessa una “profunda crisi” i el pla neix de la necessitat de millorar aquest sector. De fet, la consellera ha admès que, fins ara, hi ha hagut diverses eines de treball però “disperses i inconnexes”. El nou pla ha permès fer una “radiografia exhaustiva” de l’estat real de la ramaderia extensiva i també dels seus reptes. Per elaborar el document, que consta d’un total de 69 mesures concretes, s’ha fet un procés participatiu que s’ha allargat durant tres mesos i on hi han participat 247 persones (més d’un 50% vinculades al sector ramader). Algunes de les accions ja estan en marxa i d’altres, ho faran de forma progressiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós