Medi ambient

Àsia

Les inundacions al Pakistan deixen més de 800 morts i milions d’afectats

Nomes en les últimes hores han mort 10 persones i 33 més han resultat ferides

Les pluges monsòniques han malmès 400.000 habitatges a tot el país

Almenys 830 persones, inclosos 313 menors, han mort al Pakistan com a conseqüència de les pluges monsòniques en els últims dos mesos. A més, 1.348 persones han resultat ferides des del passat 14 de juny per aquestes inundacions, considerades per les autoritats nacionals com les pitjors al país en dècades.

Les inundacions han deixat tres milions d’afectats, dels quals més de 160.000 es troben en campaments d’acollida, segons ha informat aquest dimarts el govern del Pakistan.

Només en les últimes 24 hores han mort almenys 10 persones, inclosos nou nens, i 33 persones més han resultat ferides, segons l’últim comunicat de l’Autoritat Nacional de Gestió de Desastres del Pakistan (NDMA).

La província meridional de Sindh és la més afectada amb 239 morts registrades, seguida del Balutxistan, al sud-oest del país, on han mort fins al moment 225 persones.

El balanç de l’NDMA estima que les inundacions han provocat greus danys materials, amb més de 120.000 habitatges a tot el territori completament destruïts i més de 280.000 amb danys parcials.

Les crescudes i els lliscaments de terra han arrasat no només habitatges i camps agrícoles sinó que han causat també la mort de milers d’animals de cria i greus danys a un centenar de ponts, i milers de quilòmetres de carreteres.

Diversos vídeos que circulen a les xarxes socials mostren els devastadors efectes de les pluges, amb habitants deixant les seves cases a mesura que puja el nivell d’aigua per buscar refugi, o a bord de llanxes improvisats per arribar a llocs més segurs.

La història del cantant Wahab Bugti ha acaparat l’atenció dels mitjans pakistanesos, després que circulés una foto de l’artista amb el seu fill en braços davant la seva casa destruïda per les pluges al seu Balutxistan natal. La història de la coestrella de l’èxit “Kana Yaari”, que va assolir la fama a principis d’any, ha posat cara  a la devastació de les inundacions.

Pakistan es troba entre els 10 països més afectats pel canvi climàtic al món. Aquest país del sud d’Àsia també ha patit una intensa onada de calor a principis d’any que ha provocat nombroses víctimes mortals i pèrdues en propietats de milers de persones.

Durant l’època del monsó al sud d’Àsia –de juny a setembre-, les esllavissades i les inundacions són habituals i, a més de víctimes personals, es produeixen importants danys materials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries