Medi ambient

medi ambient

Aragonès diu que la sequera és “preocupant” i demana els ciutadans que estalviïn aigua

La manca d’aigua afecta principalment les conques internes de Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous que l’evolució de la sequera és “preocupant” i ha demanat els ciutadans que “tots” “s’impliquin” en l’estalvi d’aigua: “l’aigua més cara és la que no es té”.

Aragonès s’ha reunit amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i el director de l’Àrea de Proveïment d’Aigua, Jordi Molist, a la seu de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El president ha anunciat que es reunirà la comissió interdepartamental de la sequera dimarts al Palau de la Generalitat, just després de la reunió del Consell Executiu, per estudiar la situació i valorar noves mesures. “Som conscients que en relació a la disponibilitat de l’aigua la situació és complicada”, ha assenyalat Aragonès, qui ha defensat que “el Govern porta temps treballant” en la situació.

Al mateix temps, Aragonès ha dit que és necessari llançar “el missatge a la ciutadania” que “cal fer un ús racional de l’aigua”. “Apel·lem a l’esforç i implicació de la ciutadania en l’estalvi (...) fa falta que tots siguem més cauts i extremem les mesures i fem ús eficient”, ha dit també en la mateixa línia la consellera Jordà, qui ha apuntat que s’està fent un consum d’aigua “superior a d’altres moments”.

Jordà ha emfatitzat que l’estat dels embassaments és del 44%, 39 punts per sota dels últims anys, encara que molt lluny del 20% de la sequera del 2008.

La consellera ha previst que fins al setembre “no hi hagi normalitat” ja que no està previst que aquest mes d’agost plogui de forma significativa. “Anem setmana a setmana”, ha assenyalat Jordà, preguntada per si en les properes setmanes poden produir-se noves restriccions.

La sequera afecta principalment les conques internes de Catalunya i arriba després que s’hagi declarat l’alerta hidrològica a les unitats de la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l’Anoia Gaià.

Barcelona no entraria en prealerta encara que no plogués ni una gota fins a mitjans de setembre, principis d’octubre, han assenyalat igualment fonts de l’ACA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida