Medi ambient

SOS Costa Brava denuncia una actuació a la platja de Pals

L’entitat ecologista critica que s’ha modificat sense permís part de la platja protegida de Pals per posar-hi una guingueta

S’ha modificat l’orografia de les dunes i s’ha anivellat el terreny

L’entitat ecologista SOS Costa Brava ha denunciat l’actuació que s’ha dut a terme, aquesta setmana, en una zona de la platja de Pals, ubicada davant de l’antiga Ràdio Liberty i dins el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El promotor d’una nova guingueta ha modificat l’orografia de les dunes per crear un monticle i anivellar el terreny amb dues retroexcavadores. Ho ha fet sense autorització prèvia del parc, que n’ha aixecat acta però que, de moment, no ha pres mesures. Aquesta és la primera vegada que hi haurà una guingueta, després que, l’any passat, l’Ajuntament de Pals, que ha declinat fer declaracions, modifiqués el pla d’usos de la platja permetent aquest servei en un espai natural freqüentat per nudistes.

Salvem la Platja de Pals, una de les entitats que s’agrupen sota el paraigua de SOS Costa Brava, explica que, de moment, no s’han pres mesures i s’està instal·lant la guingueta amb intenció que obri aviat. El president de Salvem la Platja de Pals, Pau Bosch, recorda que, fa uns anys, es va retirar l’autorització a una altra guingueta per una actuació menor sense permís i afirma que “si s’és imparcial, hauria de passar el mateix”. A Pals, fins ara, les guinguetes s’havien ubicat sempre en zones urbanes, on la primera línia de mar està ocupada per edificis.

SOS Costa Brava considera que aquesta decisió de permetre instal·lar una guingueta en una zona de platja protegida com aquesta és “desafortunada”. El president de Salvem la Platja de Pals critica que ha estat una mala actuació, tant per part de l’Ajuntament “per proposar-ho”, com del parc natural i Costes de l’Estat “per admetre-ho”, i explica que l’espai presenta “un entorn molt fràgil” d’especial interès faunístic, florístic i geològic davant l’hàbitat dunar d’interès comunitari (HIC) prioritari del parc natural i on nidifiquen espècies en declivi a Catalunya, com ara el corniol camanegre i la sargantana cendrosa, entre d’altres.

LA DATA

5.07.2022
Dues retroexcavadores
van accedir a la platja per anivellar el terreny i crear una zona una mica més elevada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona